Vyhľadávanie:

Fantáziu obliekli do kovu

Fantáziu obliekli do kovu

Diela mladých dizajnérov si môžete pozrieť v STM

V Slovenskom technickom múzeu (STM) na Hlavnej ulici v Košiciach si až do 5. októbra môžete prezrieť práce mladých dizajnérov, ktoré vytvorili počas siedmeho ročníka medzinárodného workshopu Metal Inspirations 2008. Na podujatí, v dňoch 20. - 29.augusta, sa zúčastnilo viac ako dvadsať študentov a pedagógov zo šiestich univerzít v Nemecku, Maďarsku, Škótsku, Českej republike a na Slovensku. Verejnosti sa prezentujú tridsiatimi deviatimi dielami motivovanými témami tohtoročného podujatia Vitajte v Košiciach abezpečné a zdravé životné prostredie.

Vernisáž výstavy sa konala vo štvrtok, 28. augusta, za účasti prezidenta U. S.Steel Košice Georgea F. Babcoka, rektora Technickej univerzity vKošiciach Antona Čižmára a zástupcu riaditeľa SOU hutníckeho Košice - Šaca Jána Eibena. Na otvorenie zavítala aj viceprezidentka pre ľudské zdroje U. S. Steel Corporation Susan Suverová a generálny manažér pre vodcovstvo a rozvoj Rick Canada, ktorí boli minulý týždeň v Košiciach na pracovnom pobyte.

V príhovoroch najčastejšie odzneli slová vyzdvihujúce kreativitu mladých ľudí, ktorú využili pri tvorbe kovových umeleckých diel. Výdatne im pri tom pomáhali majstri odborného výcviku SOU hutníckeho. Workshop, najmä úroveň starostlivosti organizátorov aspoluprácu s majstrami odborného výcviku, si pochvaľovali aj samotní účastníci. Za všetkých tlmočil vďaku akademický sochár Miroslav Zvonek zFSI VUT v Brne.

Inšpirácie v kove podporili kandidatúru mesta Košice na titul Európske hlavné mesto kultúry 2013.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...