Vyhľadávanie:

Firme sa darí

Firme sa darí

V roku 2005 dosiahla U. S. Steel Košice, podľa zverejnených výsledkov, tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb vo výške 80,44 mld. korún. V medziročnom porovnaní je to nárast o 10,8 percenta. Výroba vzrástla v medziročnom porovnaní o 10,3 percenta a predstavovala objem 82,7 mld. korún. Firma vyprodukovala pridanú hodnotu vo výške 27,64 mld. korún, čo je nárast o približne dve miliardy korún. Minuloročné hospodárenie ukončila oceliarska spoločnosť s čistým ziskom 15, 69 mld. korún, v medziročnom porovnaní nárast predstavuje takmer 22 percent. Na tomto výsledku sa podieľali vyššie ceny výrobkov, ktoré kompenzovali negatívny dopad vývoja cien vstupných surovín. V tomto roku očakáva spoločnosť objem predaja výrobkov na úrovni minulého roku.

Spoločnosť U. S. Steel Košice v máji tohto roku splnila záväzok voči vláde SR, ktorým sa zaviazala v roku 2000 v priebehu desiatich rokov investovať v železiarňach 700 miliónov amerických dolárov. V intenzívnom investičnom rozvoji, v ktorom dominujú akcie environmentálneho charakteru a akcie zvyšujúce produkciu výrobkov s vyššou pridanou hodnotou, firma pokračuje aj naďalej. Začiatkom roka 2007 plánuje začať vyrábať plechy pre automobilový priemysel na novej pozinkovacej linke č. 3.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...