Vyhľadávanie:

Hokejisti v Košiciach pod jednou strechou

Hokejisti v Košiciach pod jednou strechou

Základný kameň tréningovej haly pri košickej Steel aréne položili v roku 2009. Výstavba sa začala v novembri toho istého roku. V decembri 2010 už bola stavba dokončená a vo februári 2011 aj skolaudovaná. Halu s kanadskými rozmermi ľadovej plochy 56 x 26 metrov už v najbližších dňoch otestujú aj účastníci majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji

"Plánovaný harmonogram výstavby sme dodržali a halu sme odovzdali do užívania mesiac pred začiatkom MS 2011. V roku 2006 bola daná do užívania Steel aréna a už vtedy sme vedeli, že prioritnou podmienkou pre usporiadanie hokejových majstrovstiev sveta na Slovensku je potrebné v Košiciach vybudovať aj tréningovú halu. Svoj sľub, ktorý sme vtedy dali organizačnému výboru MS 2011 a Medzinárodnej hokejovej federácii, sme splnili," uviedol pri slávnostnom otvorení tréningovej haly v pondelok 28. marca generálny manažér Steel arény Igor Havrila.

Prezident občianskeho združenia Košická aréna Pavol Miškov bližšie špecifikoval, koľko finančných prostriedkov bolo potrebných na výstavbu nielen tréningovej haly, ale aj celého komplexu Steel arény. "Náklady na výstavbu tejto haly boli 3,745 milióna eur. Ministerstvo školstva SR prispelo na výstavbu sumou 1,576 mil. eur, spoločnosť U. S. Steel Košice 1, 328 mil. eur a mesto Košice 841 tisíc eurami. Do celého komplexu sa investovalo takmer 30 miliónov eur. V týchto dňoch sa finišuje na dokončení parkovacieho domu neďaleko Steel arény, ktorý by mal byť hotový do 13. apríla, keď sa v Košiciach uskutoční prípravný hokejový zápas našich reprezentantov so Švédskom. Po svetovom šampionáte bude tréningová hala slúžiť mladým hokejistom HC Košice. Na jednom mieste budú okrem prvého mužstva seniorov HC sústredené všetky mládežnícke mužstvá, čo by znamenalo, že v Košiciach tak vznikne najväčšie hokejové centrum na Slovensku. Hokejisti už nebudú blokovaní inými kultúrnymi a spoločenskými akciami v Steel aréne, ale budú mať vytvorené podmienky na plynulý tréningový proces," dodal Pavol Miškov.

Potešenie nad premenou vízie v skutočnosť vyslovil aj prezident U. S. Steel Košice David J. Rintoul. "Vybudovať takýto objekt v tak krátkom čase určite nebolo ľahké. Musím sa preto poďakovať všetkým, ktorí sa o to pričinili. Aj keď bola tréningová hala podmienkou na usporiadanie majstrovstiev sveta v hokeji, určite to nebol iba jediný dôvod. Bezpochyby ju potrebuje naša mládež a jej výstavbou sa nejednému hokejovému talentu splnil sen. Naša spoločnosť za pomoci projektu Tvoja šanca hrať umožnila vyše 200 mladým hráčom zapojiť sa do športovania a určite sa budeme snažiť pritiahnuť ďalších adeptov hokeja a vychovávať talenty pre seniorský tím, ktorému želám úspešný záver sezóny a víťazstvo vo finále," konštatoval David. J. Rintoul.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...