Vyhľadávanie:

John H. Goodish odchádza do dôchodku, George F. Babcoke sa vracia do USA. Košice povedie David J. Rintoul

John H. Goodish odchádza do dôchodku, George F. Babcoke sa vracia do USA. Košice povedie David J. Rintoul

Zmeny v exekutíve i vo vedení európskych prevádzok United States Steel Corporation

United States Steel Corporation v uplynulých dňoch oznámila, že výkonný viceprezident a Chief Operating Officer John H. Goodish odchádza po vyše 40 rokoch práce pre korporáciu 31. decembra 2010 do dôchodku.

George F. Babcoke, súčasný senior viceprezident pre európske prevádzky a prezident U. S. Steel Košice, sa zo Slovenska vráti do Spojených štátov a 1. januára 2011 sa ujme novej funkcie senior viceprezidenta pre európske prevádzky a globálne prevádzkové služby. Táto pozícia bude okrem výkonnej zodpovednosti za európske prevádzky zahŕňať aj dohľad nad bezpečnosťou a priemyselnou hygienou, výskumom a vývojom, inžinierskymi službami, nákupom a riadením materiálov, nerastnými surovinami, logistickými službami, správou nehnuteľností a korporačným marketingom.

Organizačne bude G. F. Babcoke patriť priamo pod najvyššieho predstaviteľa United States Steel Corporation Johna P. Surmu, ktorý je Chairman a Chief Executive Officer.

Na miesto viceprezidenta pre európske prevádzky a prezidenta U. S. Steel Košice bol menovaný David J. Rintoul, ktorý bude organizačne podliehať Georgeovi F. Babcokovi. David Rintoul v súčasnosti zastáva pozíciu generálneho manažéra integrovaného hutníckeho závodu Great Lakes Works neďaleko Detroitu v štáte Michigan (od roku 2008) a prezidenta U. S. Steel Canada (od marca 2009). V Európe bude riadiť dve prevádzky, a to U. S. Steel Košice a U. S. Steel Serbia.

David J. Rintoul (53) začal pracovať v U. S. Steel v roku 2007 ako generálny manažér prevádzky Granite City v Illinois po tom, ako 30 rokov pôsobil v spoločnostiach Algoma Steel Corporation v Sault Ste. Marie, Ontario, Rouge Steel Corporation v Dearborn, Michigan, Acme Steel Company v Riverdale, Illinois a North Star BlueScope Steel v Delta, Ohio.

Nastávajúci prezident USSK absolvoval v roku 1979 nadstavbové štúdium v odbore technológia mechanického inžinierstva na vysokej škole aplikovaných umení a technológie v rodnom meste Sault Ste. Marie, Ontario. Bakalársky titul v obchodnej správe obdržal v roku 1983 na štátnej univerzite Lake Superior v Sault Ste. Marie, Michigan a v roku 2006 mu udelili magisterský titul v obchodnej správe na univerzite Notre Dame. V U. S. Steel Košice došlo k zmene aj na poste viceprezidenta pre výrobu. Mark G. Tabler nahradil 1. decembra 2010 Patricka J. Mullarkeyho, ktorý bol nedávno vymenovaný za prezidenta spoločnosti United Spiral Pipe, výrobcu veľkopriemerových špirálovo zváraných rúr, spoločného podniku so sídlom v Pittsburgu v Kalifornii.

Mark G. Tabler (49) začal pracovať v U. S. Steel v novembri 2006 ako riaditeľ pre vyhodnocovanie koksárenských batérií v centrále USS v Pittsburghu. Pred nástupom do U. S. Steel pôsobil 19 rokov vo firme AK Steel, kde postupoval cez rôzne manažérske funkcie s rastúcou zodpovednosťou, vrátane generálneho manažéra závodu Butler (Pensylvánia) a Ashland (Kentucky). Do predošlej pracovnej pozície závodného manažéra v Clairtone ho vymenovali v marci 2008.

Tabler sa narodil v Lime v Ohio, kde aj v roku 1984 na štátnej univerzite získal bakalársky titul z hutníctva. Na Slovensko sa sťahuje s manželkou Janice a najmladším synom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...