Vyhľadávanie:

Kolektív zamestnancov U. S. Steel Košice získal Cenu predsedu Košického samosprávneho kraja

Kolektív zamestnancov U. S. Steel Košice získal Cenu predsedu Košického samosprávneho kraja

Slávnostné zasadnutie zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja, ktoré sa uskutočnilo v pondelok 10. októbra v Štátnom divadle v Košiciach, vyvrcholilo za prítomnosti generálnych konzulov Ukrajiny a Španielska na Slovensku, poslancov Národnej rady SR, predstaviteľov štátnej správy i samospráv, ako aj zástupcov finančných inštitúcií a významných firiem pôsobiacich na území kraja, odovzdávaním verejných ocenení.

Ako prvý prevzal cenu z rúk predsedu KSK Rudolfa Bauera v mene zamestnancov spoločnosti U. S. Steel Košice prezident David H. Lohr. Kolektívu hutníkov bola udelená za prínos pre rozvoj samosprávneho kraja, za zásluhy vo vedeckej, vzdelávacej, technickej, umeleckej, športovej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti. "Kolektív zamestnancov spoločnosti U. S. Steel Košice som sa rozhodol oceniť okrem iného za veľmi zriedkavú spoluprácu v sociálnej oblasti, v rámci verejno-súkromného partnerstva, ktoré je vzácne aj vo svete," komentoval svoje rozhodnutie predseda KSK Rudolf Bauer. Ocenenie hutníkov právom prináleží za aktívny podiel na rozvoji Košického samosprávneho kraja. Dôkazom ich humánneho prístupu je niekoľkoročná účasť na finančných zbierkach, ktorými prispeli na nákup zdravotníckej techniky pre košické zdravotnícke zariadenia. Ďalším prejavom ich šľachetnosti je, že vo svojich radoch evidujú 1253 bezpríspevkových darcov krvi. V oblasti športu prejavili svoju spolupatričnosť mestu Košice aj tým, že venovali svoje 2 percentá zo zaplatenej dane na dokončenie výstavby zimného štadióna. Predseda KSK oceňuje tiež bezplatné poskytovanie poradensko-konzultačnej a audítorskej činnosti pri budovaní systému manažérstva kvality pre TU Košice, podporu vzdelanosti, kultúry, talentov. Cenným ekonomickým prínosom pre región je práca manažérov košickej oceliarne, výsledkom ktorej je príchod 14 zahraničných investorov na východné Slovensko, čo predstavuje vytvorenie 2400 pracovných miest s celkovou investíciou 100 miliónov dolárov.

"Je pre mňa veľkou cťou prevziať v mene našich zamestnancov toto významné ocenenie," povedal okrem iného po slávnostnom akte, na ktorom sa zúčastnili aj viceprezidenti Miroslav Kiraľvarga, Martin Pitorák, John B. Peters, Anton Jura, James F. Connor a generálny právny zástupca Kenneth R. Pepperney, prezident U. S. Steel Košice David H. Lohr. "V našej firme sa snažíme vytvárať prostredie, v ktorom nabádame našich zamestnancov k podpore regiónu. Mnohí z nich prispievajú rôznym spôsobom na charitu. Verím, že naša spoločnosť bude naďalej úspešná a spolu so svojimi zamestnancami bude pomáhať regiónu tak, ako doteraz." Finančnú odmenu, ktorá bola súčasťou ocenenia, dostane charita.

Cenu predsedu Košického samosprávneho kraja si potom prevzali tiež výtvarníčka Ľudmila Lakomá - Krausová, Jaroslav Holý za vynikajúce výsledky, ktoré dosiahol ako plavec v kategórii veterán doma i vo svete, starosta obce Kechnec Jozef Konkoly za rozvoj regiónu a aktívny podiel na vytvorení priemyselného parku a Spišská katolícka charita za dlhodobé a vysoko kvalitné poskytovanie sociálnych služieb v rámci Spišského regiónu.

Ocenenia udeľovalo aj zastupiteľstvo KSK. Cena Košického samosprávneho kraja sa udeľuje za osobitný prínos pre rozvoj KSK, za činy statočnosti, ľudskosti a hrdinstva, za vynikajúce tvorivé činy a výsledky dosiahnuté v humanitárnej, cirkevnej, kultúrnej a umeleckej, publicistickej, verejnoprospešnej, podnikateľskej, technickej a športovej činnosti. V tomto roku bolo na ocenenie nominovaných 28 osobností a kolektívov. Pamätnú bronzovú plaketu s plastikou erbu samosprávneho kraja, ktorej autorom je akademický sochár tvoriaci v Spišskej Novej Vsi Imrich Svitana sa rozhodlo zastupiteľstvo KSK udeliť dvom kolektívom a trom významným osobnostiam. Získal ju Spevokol Szepsi Asszonykórus z Moldavy nad Bodvou za šírenie a uchovávanie ľudových piesní a tradícií, ako aj úspešnú reprezentáciu nášho kraja doma i v zahraničí a Dychový orchester mladých mesta Košice, ktorý pôsobí pri Základnej umeleckej škole na Bernolákovej 26 a Centre voľného času Domino pri príležitosti 35. výročia jeho založenia.

V kategórii jednotlivcov bola cena udelená Mons. Bartolomejovi Urbancovi za jeho pôsobenie v Košiciach na úseku práce s mládežou, ktorá bola v období totality zameraná na prehlbovanie duchovného života, prof. Bystríkovi Režuchovi, jednej z najvýznamnejších osobností slovenskej hudobnej kultúry, ktorý v tomto roku oslávil životné jubileum - 70 rokov a Hansovi Martinovi Dernovi, evanjelickému farárovi zo Slavošoviec, ktorý výraznou mierou prispieva k prehlbovaniu vzájomnej úcty, tolerancie a znášanlivosti medzi väčšinovým obyvateľstvom a rómskou minoritou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...