Vyhľadávanie:

Korporácia United States Steel zverejnila výsledky za 2. štvrťrok 2018

Korporácia United States Steel zverejnila výsledky za 2. štvrťrok 2018

Dňa 1. augusta 2018 United States Steel Corporation oznámila čistý zisk za 2. štvrťrok 2018 vo výške 214 mil. USD, ktorý po úprave predstavoval 262 mil. USD. Pre porovnanie, v 2. štvrťroku 2017 dosiahla korporácia čistý zisk 261 mil. USD, ktorý po úprave predstavoval 189 mil. USD.

David Burritt, prezident U. S. Steel a CEO k dosiahnutému výsledku povedal: „V druhom štvrťroku sa nášmu tímu darilo rýchlo reagovať na požiadavky zákazníkov. Reštartovali sme výrobu ocele v Granite City v predstihu oproti plánu a začali sme s výrobou a dodávkami bezpečne a rýchlejšie, než sme plánovali. Navyše, silný predaj výrobkov koncom júna nám umožnil dosiahnuť lepší výsledok oproti očakávaniam.“

Segment U. S. Steel Europe vykázal za 2. štvrťrok 2018 zisk pred úrokmi a zdanením vo výške 115 mil. USD. Kapitálové výdavky dosiahli 17 mil. USD a výrobné kapacity boli v 2. štvrťroku 2018 využívané na 105 percent.

K výhľadu na rok 2018 David Burritt uviedol: “Doterajší úspech nášho pokračujúceho programu revitalizácie aktív vo výške 2 miliárd USD, ako aj naša schopnosť vytvárať zisk na súčasnom trhu zvyšuje náš optimizmus ohľadom budúcich investícií, ktoré nás povedú k dlhodobému zisku a rastu.“

V súčasnosti očakávame, že v 3. štvrťroku 2018 dosiahneme upravený zisk pred zdanením, úrokmi, odpismi a amortizáciou (EBITDA) vo výške približne 525 mil. USD. V našom severoamerickom segmente plochých valcovaných výrobkov očakávame ďalšie zlepšovanie výsledku tým, ako sa výhody nárastu indexových cien v druhom štvrťroku prejavia vo väčšine našich upraviteľných zmluvných a spotových predajov, čo však bude čiastočne kompenzované vyššími nákladmi na plánované odstávky. V segmente rúr očakávame návrat do kladných čísel, keďže nárast predajných cien doháňa zvyšujúce sa náklady na suroviny, ktoré sme zaznamenali v prvom polroku. V európskom segmente očakávame v 3. štvrťroku nižší výsledok, a to najmä kvôli plánovaným odstávkam, ktoré sa budú prekrývať s normálnym sezónnym (nižším) dopytom zákazníkov. Vychádzajúc z doterajšieho progresu zvyšujeme výhľad na upravený výsledok EBITDA za celý rok 2018 na približne 1,85 - 1,90 miliardy USD.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...