Vyhľadávanie:

Krajina nádeje

Krajina nádeje

Uskutočnil sa 6. ročník mestského kola výtvarnej súťaže zdravotne postihnutých

Krajina nádeje. A tiež túžob a snov pretavených ťahmi štetca či farbičiek do malých umeleckých dielok. Zvieratká, rozprávkové postavičky, vesmír, rozkvitnuté stromy, kvety, autíčka, fantazijné bytosti odrážajúce nevinnú naivitu a vieru vo všetko dobré. Aj keď sa svet zdravotne postihnutých detí diametrálne odlišuje od sveta ich zdravých rovesníkov, predsa len majú toto všetko spoločné. Potvrdil to v poradí už 6. ročník mestského kola výtvarnej súťaže pod názvom Krajina nádeje. Vernisáž najkrajších prác sa uskutočnila v pondelok tohto týždňa, 5. júna 2006, v Slovenskom technickom múzeu v Košiciach. Podujatie, ktoré bolo súčasťou osláv Medzinárodného dňa detí a ktoré pripravila Okresná rada Slovenského zväzu zdravotne postihnutých v Košiciach, opäť podporila, tak ako po iné roky, spoločnosť U. S. Steel Košice. Pozvanie na oslavu prijala aj manželka prezidenta U. S. Steel Košice Susan Lohrová.

"V tomto roku," informovala Zuzana Dujavová, tajomníčka Okresnej rady Slovenského zväzu zdravotne postihnutých v Košiciach, "sa do súťaže zapojil rekordný počet detí, až 295. Po prvýkrát dostali príležitosť aj chlapci a dievčatá, ktorí netrpia žiadnym zdravotným postihnutím. Je zrejmé, že umenie odstraňuje bariéry, a to sa potvrdilo aj počas tejto súťaže. Veríme, že v budúcnosti si získa ešte viac priaznivcov. Chceli by sme sa preto srdečne poďakovať spoločnosti U. S. Steel Košice i Slovenskému technickému múzeu za ich priazeň. Len vďaka nim sa toto podujatie môže konať."

Autori desiatich najkrajších výkresov si odniesli okrem cien i malé pozornosti, ktoré im v mene U. S. Steel Košice odovzdala Susan Lohrová. O kultúrny program sa postarali študenti konzervatória a žiaci Špeciálnej základnej školy v Ždani. Na záver, ako už tradične, nechýbala ani diskotéka.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...