Vyhľadávanie:

Kvalita zatienila kvantitu

Kvalita zatienila kvantitu

Štvrtý ročník majstrovstiev U. S. Steel Košice v bowlingu bol v znamení obrovského záujmu súťažiacich

Od roku 2005, kedy sme po prvý raz zorganizovali v U. S. Steel Košice šampionát jednotlivcov i družstiev v bowlingu, stúpol počet účastníkov takmer trojnásobne. A čo je potešiteľné, mnohí zo štartujúcich sa oproti minulosti zlepšili aj výkonnostne, takže sme na dráhach zaregistrovali veľmi dramatické, vyrovnané súboje. Od štvrtka do nedele uplynulého týždňa sa počas 4. ročníka majstrovstiev vystriedalo na štvordráhe Bowling pubu na Triede KVP 277 mužov a 69 žien. Po skúsenostiach z minulých rokov, ako aj z olympijského turnaja v bowlingu, sa organizátorom opäť osvedčil vzhľadom na veľký počet štartujúcich, časový rozpis hry. Na intranete mal každý možnosť pozrieť si deň i čas, kedy má hrať a podľa toho sa každý zariadil. Aj preto sa šampionát odohral bez väčších sklzov a zbytočného prerušenia. Počas štyroch dní zvádzali jednotlivé mužstvá mužov, žien i zmiešaných kolektívov veľmi napínavé súboje a poradie na medailových priečkach sa najmä v družstvách menilo z hodiny na hodinu.

Podobne ako vlani, aj v tomto roku si medzi mužmi najlepšie počínali hráči z Mechaniky OD 2 "A", ktorí v zložení Jozef Mlynarič, Pavel Babej a Marek Kanás získali 537 bodov, čo im stačilo nielen na prvenstvo v súťaži družstiev mužov, ale aj na obhajobu minuloročného prvenstva. Vlani im k zisku zlata "stačilo" 534 bodov. Na 2. mieste s počtom bodov 506 skončilo družstvo Šofo-Team v zložení Roman Fedák, Jozef Danko a Ivan Korpa. Tretiu priečku si vybojovala trojica Peter Varga, Ján Martiník a Michal Poľák z tímu Obalári, ktorí mali na svojom konte 504 bodov.

V súťaži trojčlenných družstiev žien úspech slávil novovytvorený celok Labortest 2. Ten v zložení Jana Gulišová, Kvetoslava Sýkorová a Ľudmila Karchutňáková dosiahol 411 bodov a získal cennú trofej. Iba o bod zaostali za víťazným tímom Snežienky, ktoré v zostave Zuzana Ivanová, Martina Vargová a Katarína Kepešová nahrali 410 bodov. Až na 3. mieste sa umiestnili vlaňajšie šampiónky Soňa Berková, Jana Zeľová a Monika Blašková z družstva Labortest 1. Kým vlani dominovali so 495 bodmi, tento raz dosiahli 397 bodov, čo im prinieslo len bronz.

Súťaž kombinovaných mix družstiev bola vzácne vyrovnaná a o prvenstve rozhodol zhodným ziskom 449 bodov až náhod ich najlepšieho jednotlivca z družstva. A tak si majstrovský titul vybojoval mix tím Procurement v zložení Andrea Gregová, Bohuš Pavlík a Roman Čisovský. Striebro zostalo mužstvu Obal Servis I. v zostave Monika Tancerová, Marek Kimák a Róbert Veselovský. Tretie miesto si s počtom bodov 439 vybojovali Alena Majerníková, Štefan Vojtko a Vladimír Molčák z mix tímu Tax A.

Z celkového počtu štartujúcich mužov a žien sa výsledky jednotlivcov z družstiev započítavali do súťaže jednotlivcov. Do finále postúpilo s najlepšími výkonmi z predchádzajúcich dní 24 mužov a 12 žien. O titul majstra sa hralo v nedeľu predpoludním, kedy sa každému z 36 postupujúcich započítala do celkového hodnotenia len polovica dosiahnutých bodov, ktoré mal na konte. Po sobote bol z 24 postupujúcich mužov na tom najlepšie Mikuláš Kuba, ktorý dosiahol 219 bodov, za ním viceprezident Patrick Mullarkey mal na konte 212 bodov a tretí Roman Fedák 210 bodov. Do finále sa prebojoval aj ďalší z amerických manažérov Edward Ecker, ktorý postúpil so 180 bodmi zo 16. miesta. Posledným finalistom z 24. priečky bol Gabriel Petö so 172 bodmi. Toto poradie na popredných priečkach neplatilo už po prvej hre a dokonale sa zmenilo po druhej hre. Po prvej hre sa najvýraznejšie zlepšil Bohuš Pavlík, ktorý v nej dosiahol 194 bodov a zo siedmeho miesta sa prebojoval do vedenia. Lenže v druhej hre sa mu nedarilo a s celkovým ziskom 470 bodov sa musel uspokojiť s 3. miestom a bronzovou medailou. Titul majstra zaslúžene získal víťaz z roku 2006 Jozef Mlynarič, ktorému vyšla druhá hra. V nej dosiahol úctyhodných 257 bodov a s celkovým počtom 520,5 bodov vyhral cennú trofej. Cez 200-bodovú hranicu sa z finalistov okrem Mlynariča dostali aj Trembecký a Foriš. Štefanovi Trembeckému to pomohlo k 2. miestu za 475 bodov a striebornej medaile. V prvej desiatke sa v kategórii mužov umiestnili: 4. Vladimír Molčák 456,5 b., 5. Marek Kanás 441, 6. Alojz Foriš 440,5, 7. Peter Kuba 432,5, 8. Patrick Mullarkey 421, 9. Jaroslav Guľaši 420, 10. Michal Poľák 417, 11. Roman Fedák 415, 12. Mikuláš Kuba 414,5 b.

V súťaži žien sa do finále z prvej priečky prebojovala Mária Kočišová so ziskom 170 bodov. Lenže v nedeľu sa jej vonkoncom nedarilo a skončila desiata. O titul sa pobili favorizované hráčky z Labortestu Berková a Gulišová. Vďaka štyrom zhodeným desiatkam po sebe sa do vedenia dostala Jana Gulišová a stala sa šampiónkou pre rok 2008 so ziskom 401,5 bodu. Soňa Berková dosiahla 397,5 b. a obsadila 2. miesto, na 3. mieste sa umiestnila Andrea Gregová, s počtom bodov 391,5. Na ďalších priečkach sa vo finále umiestnili: 4. Zuzana Forgášová 376,5. Petronela Dávidová 362, 6. Monika Blašková 360, 7. Monika Tancerová 341, 8. Beáta Sanislová 298,5, 9. Martina Vargová 279,5, 10. Mária Kočišová 243 b.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...