Vyhľadávanie:

Kynologický klub Ľubovňan: Nekončíme

Kynologický klub Ľubovňan: Nekončíme

Projekt milovníkov  štvornohých havkáčov v rámci programu Spoločne pre región vo finále

Stará Ľubovňa je nesporne miestom, ktoré sa oplatí navštíviť. Pre jeho pokojnú atmosféru a množstvo  historických pamiatok, turistických aktivít a veľa ďalších zaujímavostí. Najväčšou pýchou mesta je nepochybne hrad Stará Ľubovňa,  pod ktorým, na brehu rieky Poprad, sa nachádza aj kynologický klub Ľubovňan. 

„Je to tiché miesto, na ktorom relaxujeme, cvičíme a kde to máme veľmi radi. Výhodou je, že na to, aby ste stretli srnku, nemusíte chodiť ďaleko. Ježko stojí pri ceste, dokonca sa zatúla k vám domov, ráno počuť vtáky a pri brehu rieky stretnete kačacie rodiny, ale i smejúce sa kormorány,“ dozvedáme sa od Lenky Vaškovej, predsedníčky kynologického klubu Ľubovňan, ktorý v tohtoročnom grantovom programe spoločnosti U. S. Steel Košice a Karpatskej nadácie Spoločne pre región oslovil hodnotiacu komisiu svojím projektom Nekončíme. Podpore vo výške 2000 eur na realizáciu svojich aktivít sa v klube veľmi potešili.

„Program Spoločne je skvelá príležitosť pre dotknuté regióny, dáva ľuďom šancu niečo zmeniť, vylepšiť, či splniť si svoj sen,“ mieni šéfka klubu. „Najviac ma teší, že sme sa dostali medzi úspešných žiadateľov. Veď množstvo projektov, ktoré sme podali inde, nám tento rok neprešlo,“ vraví. „Náš projekt Nekončíme teda vznikol z myšlienky prepojenia dvoch úplne odlišných zariadení pre psov  - karanténnej stanice a kynologického klubu a výsledkom snáď bude niečo výnimočné. Všetko, čo robíme, je z lásky k zvieratám a tak verím, že to bude mať pozitívny ohlas.“

Dozvedáme sa, že cieľom projektu bolo opraviť už chátrajúci areál, ktorý bol od roku 2000 ťažko skúšaný a bojoval o prežitie a  ktorému ani zamak nepomohli povodeň v roku 2009, ani  pretrhnutá hrádza pred dvomi rokmi, či ďalšie problémy. Nakoniec sa situácia začala obracať k lepšiemu. Kolektív sa podarilo stabilizovať a stmeliť, prišli nové aktivity a podujatia... „A začali sme pretvárať areál. Našim zámerom bolo dokončiť prístrešok, opraviť zariadenia, oplotenia, prehradiť areál a tým vytvoriť priestor pre karanténnu stanicu. Dnes už máme nový vstup, osadili sme drevenú tabuľu, vymenili zničené oplotenie, položili „podhrabové“ dosky. Dokončili sme prístrešok, kde už teraz nefúka, ani nenasneží. A konečne máme funkčné zariadenie na kynológiu vrátane prekážok. Všetko prebieha bez komplikácie. Zostáva už len prehradiť areál,“ vyratúva Lenka Vašková. A nezabudne ani dodať: „Na pracovných aktivitách okolo kynologického klubu sa zúčastňujú členovia, partneri, dobrovoľníci, sympatizanti, darcovia, a všetci tí, ktorí nás podporujú a držia nám palce.“   

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...