Vyhľadávanie:

Medaila aj pre prezidenta

Medaila aj pre prezidenta

Letné športové hry 2018 s priaznivým počasím, výbornými výkonmi i vynikajúcou atmosférou

Trinásť disciplín, 750 zaregistrovaných športovcov, priaznivé počasie a výborné výkony. To je stručná bilancia 28. ročníka Letných športových hier zamestnancov U. S. Steel Košice, ktoré sa konali od štvrtka 6. do nedele 9. septembra 2018.

Oheň, ako atribút hutníckych prevádzok, sa pri úvodnom štvrtkovom ceremoniáli pred hlavnou administratívnou budovou vo Vstupnom areáli USSK spojil so symbolom vrcholného športového snaženia. Zapálila ho vlaňajšia víťazka v bedmintonovej štvorhre Beáta Sudzinová spolu s prezidentom spoločnosti Scottom Buckisom. Svedkami slávnostného otvorenia boli členovia vedenia spoločnosti, zástupcovia organizátorov i športovcov.

Dôstojnosť pridala vlajka našich firemných športových hier, ktorú k stožiaru priniesla skupina vlajkonosičov, či sľub pretekárov z úst vlaňajšieho najlepšieho korčuliara Henrika Hrica.
Scott Buckiso v príhovore vyzdvihol prácu kolegov, organizátorov, dobrovoľníkov, vďaka ktorým sa podujatie koná. Ocenil aj záujem zamestnancov, ktorí sa prihlásili do súťaží, rozhodli sa športovať, ale aj zabaviť sa a prežiť príjemné chvíle s kolegami mimo pracoviska. „Pre mňa to bude štvrtý a aj finálny ročník hier,“ dodal s nostalgiou. „Chcem si ich spoločne s vami vychutnať, aj si trochu pohovoriť o tom, čo všetko sa nám podarilo, čo nás spája ako hutnícku rodinu.“

Hneď vo štvrtok 6. septembra sa rozbehli súťaže v bowlingu, bedmintone a v tenise. V piatok sa k nim pridali turnaje vo volejbale, stolnom tenise a v malom futbale. V sobotu odštartovali aj súťaže v šachu, nohejbale, softbale, cyklistike, v behu na 10 km a preteky na kolieskových korčuliach. V nedeľu letné hry vyvrcholili v Malej Ide turnajom v golfe.

Keď v sobotu na Večere športovcov v Spoločenskom pavilóne Scott Buckiso vystúpil na pódium, aby spoločne s viceprezidentom pre ľudské zdroje Martinom Pitorákom, predsedom Rady odborov OZ KOVO Jurajom Vargom a generálnou manažérkou pre motiváciu a vzťahy s odborovými organizáciami Adrianou Mihálovou odovzdali medaily a poháre najlepším, nenechal si ujsť príležitosť vystúpiť aj na stupeň víťazov. „Je to jediná príležitosť postaviť sa na tento stupienok. Nanešťastie, aj posledná. Zajtra síce ešte absolvujem golfový turnaj, ale veľmi som sa nezlepšil,“ konštatoval a zároveň po prvýkrát predstavil všetkým športovcom – hutníkom nového prezidenta Jamesa Bruna, ktorý v sobotu priletel do Košíc. „Poznáme sa dlhé roky, prichádza v ňom dobrý líder, ktorý posunie spoločnosť na vyššiu úroveň. Odchádzam s boľavým srdcom, je to pre mňa smutný okamih, lebo v Košiciach som získal veľa kolegov i priateľov, dni tu boli hodnotné. Zanechávam fabriku vo vynikajúcom stave, no určite ste vnímali, že som bol aktívny aj mimo nej, v športe – v hokeji, golfe. V tom sa budem snažiť pokračovať aj v USA.“

Scott Buckiso napokon neodíde z Košíc bez medaily. Získal záverečnú, symbolickú, od organizátorov letných i zimných športových hier hutníkov, za podporu všetkých športových aktivít. Na zlatom stupienku si tak právom mohol vychutnať víťazné fanfáry.
Fotoreportáž z jednotlivých zápolení a výsledkový servis prinesieme o týždeň v stredu 19. septembra 2018 v mimoriadnom štvorstránkovom vydaní Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...