Vyhľadávanie:

Mimoriadna prémia od prezidenta

Mimoriadna prémia od prezidenta

Finalisti U. S. Steel TALENT NIGHT 2005 navštívili USSK

V piatok minulého týždňa prišli do Galérie USSK zástupy mladých ľudí - finalisti tohtoročnej súťaže TALENT NIGHT. Hneď na začiatku ich upútalo množstvo fotografií rozvešaných po stenách. Vyvolávali smiech, ale aj dojatie, pretože zachytávali historické chvíle z finále súťaže, ktorá im môže výrazne pomôcť v naštartovaní ich vysnívanej kariéry. Všetko však závisí od nich, ako pevne dokážu chytiť príležitosť do vlastných rúk. Mladí speváci, tanečníci, členovia hudobných skupín aj v piatok, tak ako na finále, sršali optimizmom. Na stretnutie s nimi zavítala aj manželka prezidenta USSK Susan Lohrová, ktorá im odovzdala ceny, ktoré si vyspievali a vytancovali pred dvoma týždňami v Štátnom divadle v Košiciach.

Piatkové stretnutie bolo síce poslednou bodkou za TALENT NIGHT 2005, ale ako v príhovore zdôraznila jedna z organizátoriek súťaže Iveta Falatová z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy, nie je to posledné stretnutie z finalistami. Úspešní speváci, tanečníci a hudobníci dostanú príležitosť účinkovať na spoločenských a kultúrnych podujatiach organizovaných spoločnosťou U. S. Steel Košice, ba viacerí z nich už túto možnosť aj využili.

Ceny z rúk Susan Lohrovej a Ľubice Šipošovej, ktorá viedla tím organizátorov súťaže, si prevzali víťazi Jozef Hruškoci, hudobná skupina Arrived Message a tanečný pár Patrícia Prnová a Marián Sivák. Jozef Hruškoci už bude onedlho nahrávať svoj prvý singel s hudobníkom a producentom Oskarom Rózsom v Trnave, hudobná skupina Arrived Message bude svoju víťaznú pieseň tiež nahrávať v Trnave spolu s Oskarom Rózsom, Ivanom Táslerom a Petrom Riavom Spoločnosť Fly Fish pre nich pripraví tiež videoklip.
Tešiť sa môžu aj Patrícia Prnová a Marián Sivák, víťazi v kategórii tanec, pretože budú účinkovať v niektorom z najbližších programov Jána Ďurovčíka, absolvujú s ním aj niekoľko tréningov a získavajú tiež finančnú podporu od USSK na kostýmy a novú choreografiu.

Ďalší finalisti Monika Miháľová, Anna Mižičová, hudobné skupiny Podfuck, Dilemma, tanečné skupiny Bodies a Hviezdička si prevzali ocenenia, medzi nimi repliky trofejí a fotoalbumy, ktoré zachytávajú ich účinkovanie od kastingov cez vystúpenie na pódiu na Hlavnej až po galavečer v divadle. Medzi ocenenými bol aj raper Michal Jarina, ktorý získal zvláštne uznanie a cenu poroty a Košičanom sa predstavil na pódiu na Hlavnej ulici. Organizátori im zároveň v najbližších dňoch pošlú CD s ich fotografiami, čo určite uvítajú najmä viacčlenné súbory a hudobné skupiny.

Ihneď potom, ako Arrived Message a Jozef Hruškoci natočia v štúdiu svoje víťazné piesne, organizátori ich zaradia na kompiláciu talent night. Toto CD všetkým pošlú spolu s DVD, na ktorom nájdu aj všetky televízne upútavky a materiály, ktoré boli o nich natočené na kastingoch a odvysielané počas galavečera v divadle, spolu s televíznym záznamom z Music Box. Najväčšie prekvapenie však prišlo na záver. Prezident spoločnosti U. S. Steel Košice David Lohr, ktorý sa zúčastnil galavečera Talent Night po prvý raz, sa rozhodol oceniť finalistov mimoriadnou cenou prezidenta. Všetci deviati finalisti tak od spoločnosti U. S. Steel Košice dostanú 10 000 korún, ktoré budú môcť použiť na svoje ďalšie tvorivé aktivity.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...