Vyhľadávanie:

Mládež za dôstojnú budúcnosť

Mládež za dôstojnú budúcnosť

Odborový zväz KOVO prišiel v roku 2006 s myšlienkou vytvoriť fungujúcu štruktúru mladých, perspektívnych a aktívnych ľudí, výsledkom ktorej je komisia Rady OZ KOVO pre prácu s mládežou. Komisia pozostáva zo siedmich členov zastupujúcich rôzne regióny Slovenska, pričom sa neustále snaží rozširovať sieť mladých odborárov, ktorí by aktívne spolupracovali.

Pri príležitosti tvorby kampane na podporu Svetového dňa za dô­stojnú prácu sa nám podarilo v dňoch 19. – 21. 9. 2014 usporiadať v Liptovskom Jáne celoslovenské stretnutie, na ktorom sme za pomoci skúsených grafikov a lektorov zozbierali a vytvorili množstvo návrhov plagátov, sloganov a myšlienok poukazujúcich na problematiku neštandardného zamestnávania.

Hlavnou myšlienkou workshopu bolo pripraviť podpornú kampaň k Svetovému dňu za dôstojnú prácu, ktorú sme realizovali 7. 10. 2014 na zhromaždení OZ KOVO v Žiline. Na pochode ulicami mesta k tribúne na Mariánskom námestí sa zúčastnilo približne dvesto odborárov z rôznych kútov Slovenska. Po príhovore prezidenta Konfederácie odborových zväzov SR Jozefa Kollára a predsedu OZ KOVO Emila Machynu vystúpil aj člen komisie mladých Michal Nirka (Bratislavský kraj), ktorý verejnosti priblížil neľahkú situáciu a celkovú problematiku zamestnanosti mladých. My mladí sme presvedčení, že v súčasnosti je nesmierne dôležité nielen poukazovať, ale aj spoločne bojovať za rovnocenné pracovné podmienky potrebné pre dôstojný život.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...