Vyhľadávanie:

Na prvom mieste Let letom

Na prvom mieste Let letom

Poznáme víťazov fotosúťaže Moja dovolenka

Poznáme víťazov fotosúťaže Ocele východu na tému Moja dovolenka, ktorú redakcia vyhlásila koncom júla. Do 15. septembra, termínu uzávierky súťaže, sme dostali od 42 autorov - zamestnancov U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností, 111 fotografií.

Prvé miesto a odmenu 3000 korún získava Radovan KOBULARČÍK z BSC Európa za fotografiu Let letom. Druhé miesto obsadil Peter HUDÁK z divízneho závodu Doprava za snímku Bahno grátis - "Bahno grias". Získava odmenu 2000 korún. Tretie miesto a 1000 korún patrí fotke Dovolenka 2008 Korfu. Momentku zvečnil Ladislav TAKÁCS z úseku predaj.

Snímky vyhodnotila v pondelok, 29. septembra, porota zložená z ľudí, ktorí majú k fotografiám a fotografovaniu blízko. Tím hodnotiteľov tvorili: profesionálni fotografi - Ivan Fleischer a Milan Kapusta, majster strojnej údržby žíharní DZ Studená valcovňa, vášnivý fotograf a spolupracovník Ocele východu Ján Kisucký, špecialista Vonkajších vzťahov U. S. Steel Košice, viacnásobný účastník a tiež výherca fotosúťaže Ocele východu Kamil Tischler. Oceľ východu zastupovali Iveta Fialová a Milan Katunský.

Aj keď rozhodovanie nebolo ľahké, porota sa na výbere najlepších fotiek zhodla. "Víťazná fotografia z množstva ostatných vyčnievala, má všetko, čo má mať dobrá fotka - kompozíciu, farebnosť i okamih," povedal Ivan Fleischer. Snímka oslovila aj Milana Kapustu. Vyzdvihol farbu, kompozíciu i motív, ktorý sa autorovi podarilo zachytiť. "Tiež fotografia, ktorá získala druhé miesto, má vtip, nápad a určite bude autora tešiť roky. Odporúčam mu zväčšiť ju, aby vynikli tváre a emócie ľudí. Radosť vyžaruje aj z fotografie, ktorá je tretia. Je relatívne dobre kompozične riešená a spĺňa kritériá novinárskej fotografie."

Všetci prítomní sa zhodli, že mnohé fotografie by získali, keby sa autori s nimi trochu "pohrali". Keby zábery urobili z iného uhla, keby to skúsili s výrezom... Stačilo zobrať do ruky nožnice a odstrihnúť všetko nepotrebné... Ale tiež na tom, že železiari majú peknú záľubu, ktorej sa venujú s nadšením.

Víťazné fotografie uverejníme v Oceli východu na budúci týždeň. Predstavíme vám aj autorov, ktorí si ceny prevezmú v piatok 3. októbra. Ostatným ďakujeme za účasť v súťaži a veríme, že nám zachovajú priazeň a zapoja sa aj do ďalších podobných akcií.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...