Vyhľadávanie:

Na Šarišskom hrade čistejšie

Na Šarišskom hrade čistejšie

Dobrovoľná aktivita odborárov - oceliarov

Kedysi mocný kráľovský hrad Šariš dnes odpočíva ako romantická zrúcanina na vrchu vyhasnutej sopky, osem kilometrov severne od Prešova. Na rozdiel od iných hradov, Šariš je s takmer trojhektárovým nádvorím veľkorysý na priestor a v minulosti mal charakter stredovekého mestečka na kopci. Po výstupe na hlavnú baštu sa človek ocitne 300 metrov nad okolitou krajinou s nádherným výhľadom.

Naša ZO OZ METALURG Oceliareň, v spolupráci s prešovským skautingom vedeným Martinom Sarossym, zorganizovali pred niekoľkými dňami celodenný výlet pre zamestnancov na hrad s cieľom pomôcť pri čistení nádvoria od náletových krovín. Pre aktívnych brigádnikov sa počas pracovného nasadenia na hrade varil kotlíkový guľáš a čapovalo pivo, pre deti boli pripravené súťaže a hry pod dozorom zručných animátorov. Autobusom z Košíc sme sa v sobotu ráno o ôsmej hodine presunuli pod hrad Šariš. Výstup na hrad po lesnej ceste v dĺžke 2,5 km trval približne 45 minút.

Začala sa tak nová tradícia spolupráce... Že vieme popracovať s elánom i v náročnom prostredí, sme si dokázali všetci účastníci - pri odchode z priestorov hradu vládla skvelá nálada. Do Košíc sa všetci, dospelí dobrovoľníci i deti vrátili v úplnom poriadku.

Bližšie informácie: www.hrad.wbl.sk.
Fotografie z akcie si môžete prezrieť aj na http://picasaweb.google.com/mmarosch

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...