Vyhľadávanie:

Na úvod remíza

Na úvod remíza

Včera sa úvodnými zápasmi začali futbalové majstrovstvá U. S. Steel Košice pre rok 2006

Zápasom Údržba - Oceliareň sa v utorok 9. mája začal na štadióne Technickej univerzity na Watsonovej ulici v Košiciach ďalší ročník futbalových majstrovstiev o majstra U. S. Steel Košice pre rok 2006. Po tomto zápase sa konal otvárací ceremoniál tohto olympijského športu letnej olympiády, ktorého sa zúčastnili prezident spoločnosti David Lohr, viceprezident pre ľudské zdroje Miroslav Kiraľvarga a za OZ METALURG predseda odborárov DZ Energetika Mikuláš Hintoš. Šampionát slávnostným výkopom v stredovom kruhu otvoril David Lohr a potom sa už začalo druhé včerajšie stretnutie medzi Energetikou a Hutníckou druhovýrobou. Po našej uzávierke sa v podvečer odohral aj tretí zápas, v ktorom sa stretli Vysoké pece a Zušľachťovne.

Údržba - Oceliareň 2:2 (1:0)
Obaja súperi patria k favoritom tohtoročného futbalového šampionátu, preto domáci i hostia začali veľmi opatrne. Prvú väčšiu šancu si vypracovali údržbári, ktorí sľubnú akciu po pravej strane zakončili vedúcim gólom. Obrane hostí ušiel Ľalík a lobom prehodil vybiehajúceho brankára Šveca. Po góle oceliari prevzali iniciatívu, častejšie sa tlačili do pokutového územia súpera a v 27. minúte boli blízko k vyrovnaniu. Lenže ich gólová šanca skončila po strele, ktorú vyslal Ternei, na brvne brány domácich. Hostia sa predsa len dočkali vyrovnávajúceho gólu, keď po zmene strán z úvodného tlaku brankára Saroia prekonal Bodnár. Z tohto gólu sa oceliari dlho netešili, lebo už dve minúty neskôr Papcun umiestnenou strelou k žrdi spoza šestnástky opäť dostal údržbárov do vedenia 2:1. Hostia znovu prepli na vyššie obrátky, Ferencovu strelu Saroi vyrazil na roh, potom Bodnár hlavou mieril tesne vedľa. Vyrovnanie predsa len prišlo, keď päť minút pred koncom sa pred bránkou domácich najlepšie zorientoval hosťujúci Ternei a oceliarom zachránil remízu.

Naše futbalové majstrovstvá pokračujú už dnes dvoma zápasmi, v ktorých sa najprv o 16.00 h. stretnú Studená valcovňa - Teplá valcovňa a o 17.15 h. Vedenie - Doprava. V piatok 12. mája sú na programe zápasy: o 15.30 h. Údržba - Teplá valcovňa, o 16.45 h. Energetika - Doprava a o 18.00 h. Vysoké pece - Koksovňa. V pondelok 15. mája o 15.30 h. Studená valcovňa - Oceliareň , o 16.45 h. Vedenie - Hutnícka druhovýroba a o 18.00 h. Koksovňa - Zušľachťovne. V stredu 17. mája o 15.30 h. Teplá valcovňa - Oceliareň, o 16.45 h. Doprava - Hutnícka druhovýroba a o 18.00 h. Vedenie - Energetika. Posledný zápas v skupinách sa hrá v piatok 19. mája o 16.00 h. medzi Údržbou a Studenou valcovňou.

Po týchto stretnutiach v skupinách do ďalších bojov postúpia tri mužstvá zo skupín A a B a dve mužstvá zo skupiny C. V pondelok 22. mája sú na programe prvé dva štvrťfinálové zápasy, v ktorých sa stretnú o 16.00 h. A1 - B3, o 17.15 h. A3 - B1. V stredu 24. mája sa odohrajú ďalšie dva štvrťfinálové zápasy, a to o 16.00 A2 - B4 (vyžrebovaný tím z C2) a o 17.15 h. A4 (C1) - B2. Víťazné mužstvá postúpia do semifinále, ktoré je na programe v pondelok 5. júna, kedy sa o 16.00 h. stretne víťaz zápasu A1-B3 s víťazom stretnutia A4 (C2)-B2 a o 17.15 h. víťaz A2-B4(C1) nastúpi proti víťazovi A3-B1. Finále, ako aj stretnutie o 3. miesto, sa odohrajú v stredu 7. júna, kedy sa najprv o 16.00 h. stretnú porazení semifinalisti v boji o 3. miesto a po nich o 17.15 h. finále. A ešte si pripomeňme, že majstrovský titul z vlaňajška obhajujú futbalisti z Vysokých pecí.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...