Vyhľadávanie:

Najprv v Bratislave, potom do Kysaku

Najprv v Bratislave, potom do Kysaku

Vytrvalci majú už od 1. marca týždeň čo týždeň nabitý program. Vtedy sa im začala tohtoročná dlhodobá súťaž Východoslovenská veľká cena vytrvalcov, ale na programe sú aj ďalšie preteky a podujatia v rámci Slovenskej bežeckej ligy. Cez uplynulý víkend sa v slovenskej metropole konal 4. ročník ČSOB Bratislava Marathon 2009. Vo všetkých súťažiach podujatia (maratón, polmaratón, inline korčuliari a štafety družstiev) sa zúčastnilo 2 259 pretekárov.

V pelotóne sa objavili aj niektorí bežci z bežeckého klubu Obal Servis Košice, z nich sa dvaja ocitli aj na stupňoch víťazov. V kategórii mužov to bol Miroslav Vanko, ktorý na polmaratónskej trati obsadil časom 1:06:28 hod. 3. miesto, ale zo slovenských vytrvalcov bol najlepší a v rámci slovenského šampionátu sa stal majstrom. Za ním skončil jeho klubový kolega Imrich Pástor, ktorý si časom 1:09:24 hod. vybojoval na majstrovstvách Slovenska striebornú medailu. Aj bronz putoval do Košíc, a to zásluhou Jozefa Urbana, ktorý sa časom 1:09:28 hod. umiestnil na 3. mieste. V kategórii žien obsadila na majstrovstvách Slovenska v polmaratóne tretiu priečku ďalšia členka Obal Servisu Katarína Bérešová, ktorá mala v cieli čas 1:21:45 hod.

V nedeľu, 5. apríla, sa v rámci Východoslovenskej veľkej ceny vytrvalcov uskutoční v Kysaku XXVII. ročník polmaratónu Beh Hornádskou dolinou. Trať v dĺžke 21 km a 975 m už tradične povedie z Kysaku cez Veľkú Lodinu do Malej Lodiny a späť do Kysaku pred obecný úrad, kde bude o 14. hodine štart týchto pretekov. Pre troch najlepších pretekárov v štyroch mužských a troch ženských vekových kategóriách budú pripravené finančné odmeny od 10 do 70 eur. Prezentácia súťažiacich bude od 12. hodiny.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...