Vyhľadávanie:

Nebo otvorené Európskej únii

Nebo otvorené Európskej únii

Prvé lietadlo z Košíc do Bratislavy štartovalo pred osemdesiatimi rokmi

Otvorené nebo
Exponáty Múzea letectva v sobotu na letisku lákali malých aj veľkých.

Počas osláv dní nášho mesta sa v Košiciach uskutočnilo niekoľko podujatí pri príležitosti vstupu Slovenska do Európskej únie.

Nebol to iba slávnostný koncert a odpočítavanie posledných sekúnd na Hlavnej ulici. Mesto tento významný krok oslávilo v spolupráci s Útvarom správy komunikácií mesta Košice aj zorganizovaním podujatia Otvorené nebo Európskej únie. Pod priliehavým názvom, symbolizujúcim padajúce hranice a bariéry medzi krajinami Európy, sa uskutočnili hviezdicové lety medzi Košicami a krajinami Vyšehradskej štvorky.

Počas dvoch dní z košického letiska odštartovali 5-členné posádky do Ostravy, maďarského Miškolca a poľského Rzesowa. Letu k českým susedom sa za U. S. Steel Košice, ako jedného zo sponzorov podujatia, zúčastnil aj viceprezident pre ľudské zdroje Miroslav Kiraľvarga. Záverečnej hangár párty v priestoroch letiska počasie neprialo. Pre jeho nepriazeň pilotov z partnerských miest dopravili namiesto lietadiel autobusy. Súčasťou sobotňajšieho programu bolo odhalenie pamätnej tabule pri príležitosti 80. výročia letu na linke Košice - Bratislava, ktorý uskutočnili Československé aerolínie 5. mája 1924. Zaujímavá bola prehliadka vzácnych exponátov v Múzeu letectva.

Otvoreného neba Európskej únie sa zúčastnili aj deti. V rámci podujatia sa totiž uskutočnila výtvarná súťaž žiakov materských, základných, špeciálnych a umeleckých škôl a detských domovov. Odmenou za najkrajšie kresby na tému zhodnú s názvom podujatia boli vyhliadkové lety nad Košicami.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...