Vyhľadávanie:

Nečakaná prvá kontumácia

Nečakaná prvá kontumácia

Futbalové majstrovstvá U. S. Steel Košice pokračujú zápasmi v skupinách

Po takmer dvojtýždňovej prestávke pokračovali v piatok uplynulého týždňa a v pondelok, 14. mája, futbalové majstrovstvá USSK ďalšími stretnutiami v skupinách. V nich došlo k niekoľkým prekvapeniam, medzi ktoré patrí víťazstvo nováčika z Elektroservisu nad nekompletným celkom Hutníckej druhovýroby. Čiernou škvrnou šampionátu je kontumačný výsledok, pretože mužstvo Hutníckej druhovýroby na svoj druhý zápas proti Energetike nenastúpilo.

A skupina
Vysoké pece - Vedenie 2:0 (1:0)
Po opatrnom začiatku sa v 6. minúte do šance dostali vysokopeciari a Kováč krížnou strelou dostal svoj tím do vedenia 1:0. Hostia sa potom snažili hrať otvorenú hru a nepriaznivý stav zlikvidovať, ale ich snaha vyšla tentoraz naprázdno. Domáci sa hravo dostávali do gólových šancí, ale ich hráči Tomásch, Hudák, Gecík i Kováč nemierili presne. Domáci hrali aj po zmene strán aktívne a svoju snahu korunovali druhým gólom z pokutového kopu, ktorý premenil ich brankár Stolár. Hostia sa v závere snažili aspoň skorigovať výsledok, ale nemali presnú koncovku.

B skupina
Hutnícka druhovýroba - Elektroservis 1:3 (1:2)
Domáci nastúpili len s deviatimi hráčmi, čo hostia patrične využili. Od úvodnej minúty začal nováčik futbalového šampionátu - mužstvo Elektroservisu - útočne, aktívne a výsledkom jeho tlaku bol v 7. minúte vedúci gól z kopačky Dvořáka. Domáci sa snažili dlhším rozohrávaním mať loptu častejšie pod kontrolou a pri jednom z postupných útokov v 16. min. Oravec strelou k pravej žrdi vyrovnal. O tri minúty na to hostia opäť prečíslili obranu súpera a Balla dostal svoj tím znovu do vedenia. V druhom polčase po chybe domáceho brankára strelil Mikluš tretí gól hostí.

Energetika - Hutnícka druhovýroba 3:0 kontumačne

C skupina
Teplá valcovňa - Studená valcovňa 1:1 (1:1)
Derby valcovačov nemalo víťaza. Úvod sa lepšie vydaril domácim, keď už v 4. minúte po centri Tobáka otvoril skóre Gašpar. Hostí tento gól nepoložil na lopatky, ale prepli na vyššie obrátky a častejšie sa tlačili do pokutového územia domácich. V 16. minúte po individuálnej akcii sa k streľbe odhodlal Palenčár a strelou k žrdi vyrovnal na 1:1. Vzápätí po Gumanovej strele skončila lopta na žrdi brány domáceho tímu. V druhom polčase mali hráči TVa veľkú šancu dostať sa do vedenia, ale Kolesár nepremenil pokutový kop.

D skupina
Údržba - Zušľachťovne 1:3 (0:1)
Ani údržbári sa nedokázali na toto stretnutie zísť vo väčšom počte, keď v zápise sa objavilo len 11 hráčov. Technicky zdatnejší hostia mali počas celého stretnutia hernú prevahu, boli rýchlejší, taktickejší a často sa pokúšali o streľbu. Domáci dlho odolávali tlaku hostí, kapitulovali až tesne pred prestávkou, kedy Martiník strelou z pravej strany otvoril skóre 0:1. Po zmene strán hostia ešte viac vystupňovali svoje úsilie a po strelách Skybu a Beregsásiho získali trojgólový náskok. Domáci až v závere pridali na aktivite a jej výsledkom bol čestný úspech, ktorý zaznamenal Mico.

Zušľachťovne - Oceliareň 2:0 (0:0)
Stretli sa dve takticky vyspelé mužstvá a tak sa v prvom polčase hralo trochu opatrne na obidvoch stranách. Dominovali obrany a tak snaha útočníkov o prekonanie brankárov zostala nevyužitá. Až v druhom polčase, kedy sa obidve mužstvá viac snažili o útočnú hru, sa zrodili aj gólové šance. Tie však úspešnejšie dva razy zrealizovali domáci futbalisti, keď najprv v 54. min. Ľalik dostal svojich do vedenia a o 5 minút neskôr Beregsási spečatil víťazstvo Zušľachťovní.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...