Vyhľadávanie:

Nedeľa nášmu tímu nepraje

Nedeľa nášmu tímu nepraje

V novom roku zaregistrovali hokejisti HC Košice už druhú prehru pred televíznymi kamerami

Po novom roku nabrala hokejová Tipsport extraliga raketové tempo. V rozpätí sedemnástich dní odohralo jej desať účastníkov sedem kôl. Do roku 2014 vstúpili hokejisti HC Košice v pozícii lídra extraligovej tabuľky s náskokom dvanástich bodov pred druhou Nitrou. Po ostatnom domácom zápase, ktorý odohrali v nedeľu 19. januára s Banskou Bystricou, sa ich bodový náskok pred Nitrou scvrkol na rozdiel štyroch bodov. Čo k tomu dodať?

Desiateho januára ukončili Košičania prehrou u posledného tímu tabuľky v Žiline desať zápasovú víťaznú šnúru. Vzápätí v ďalšom kole doma podľahli Nitre i Banskej Bystrici. S obidvoma súpermi odohrali zverenci trénera Antona Tomka súboje vždy v nedeľu za asistencie televíznych kamier. A práve nedeľa zostáva nielen pre zamestnaných ľudí na Slovensku, ale zdá sa, že aj pre hokejistov HC Košice, dňom voľna a oddychu, o čom svedčia ich prehry. Nitrania i hráči z Banskej Bystrice vyškolili nášho vicemajstra zo streleckej efektivity.

V uplynulom týždni došlo v kádri nášho tímu k niektorým zmenám. Po piatich rokoch sa do Košíc vrátil odchovanec košického hokeja Marek Bartánus a na ľade sa objavili aj dvaja mladí reprezentanti Slovenska do 20 rokov, účastníci nedávnych MS vo Švédsku, útočník Pavol Skalický a obranca Erik Černák.

V kabíne košického mužstva zatiaľ žiadna nervozita zo straty dvojciferného náskoku nehrozí. Hovoril o tom po zápase s Banskou Bystricou aj strelec nášho vyrovnávajúceho gólu na 1:1 Peter Sojčík: "Nedá sa nič robiť. Hrali sme dobre, mali sme obrovský tlak, žiaľ nedali sme góly. Zápas sme mali v náš prospech rozhodnúť už v úvodnej tretine. Nevieme si to vysvetliť, že z obrovského množstva šancí sa nám podarilo len dvakrát skórovať. V snahe o útočnú hru sme zabudli na zadné dvierka a súper nás trestal za každú chybu v obrane. Hoci nás súperi v tabuľke dobiehajú, v kabíne to neriešime, nezaujíma nás to a vôbec sa tým nezapodievame. Sústredíme sa na ďalšie zápasy, musíme hrať naďalej svoju hru a opäť sa ocitnúť na víťaznej vlne."

Hokejová extraliga pokračuje v tomto týždni ďalšími zápasmi základnej časti. Včera po uzávierke tohto čísla Ocele východu odohrali Košičania stretnutie 42. kola extraligy na ľade v Trenčíne, doma sa svojim fanúšikom predstavia v piatok 24. januára v súboji s Piešťanmi a v nedeľu 26. januára odohrajú zápas v Skalici. Na budúci týždeň si v piatok 31. januára na domácom ľade zmerajú sily s majstrovským Zvolenom a potom ich opäť doma čakajú dva súboje v obávanú a nežičlivú nedeľu. Najprv sa v nedeľu 2. februára stretnú vo východniarskom derby s Popradom a o týždeň neskôr v nedeľu 9. februára privítajú v Steel aréne Žilinu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...