Vyhľadávanie:

O víťazstve v Poprade rozhodol Bartánus

O víťazstve v Poprade rozhodol Bartánus

Šnúra šiestich zápasov u súperov pre hokejistov HC Košice naďalej pokračuje

Druhú šestinu základnej časti hokejovej extraligy zakončil náš úradujúci majster takmer pred mesiacom, 28. októbra, víťazstvom na domácom ľade nad Zvolenom 4:1. Po tomto kole mali Košičania na vedúcej priečke v tabuľke pred druhým Popradom náskok šiestich bodov. Potom sa 20. kolom začala tretia šestina základnej časti, v ktorej sa im nedarilo. V tejto časti odohrali osem zápasov, dva doma (s Martinom a Banskou Bystricou) a až šesť duelov u súperov. V nich získali len 12 bodov. V priebehu tretej šestiny základnej časti prišli zverenci trénera Antona Tomka aj o pozíciu lídra. Stratili ju po prehre v 24. kole v Skalici. Vtedy ich lepším skóre na čele vystriedal Poprad. Trvalo to ale len jedno kolo. Pretože už v piatok 21. novembra hrali Košičania pod Tatrami a Popradčania nepotvrdili vo východniarskom derby svoju domácu neporaziteľnosť. Naši hokejisti zdolali svojho súpera na jeho ľade 1:0 a opäť sa vrátili na špicu tabuľky. Autorom jediného gólu nášho tímu v Poprade bol Marek Bartánus, ktorý spokojnosť z víťazstva v podtratranskom šlágri vyjadril slovami: "Po sérii nepriaznivých výsledkov sme konečne podali vynikajúci kolektívny výkon. V závere sme mohli naše vedenie ešte navýšiť, keď Rišo Jenčík šiel sám na brankára domácich. Keby bol toto sólo premenil, mohli sme naše chudobné skóre prikrášliť."

Už o dva dni na to, v nedeľu 23. novembra, odohrali Košičania ďalšie stretnutie u súpera, tentoraz na ľade predposlednej Žiliny, ktorej podľahli 0:2. Bola to v poradí štvrtá prehra nášho majstra v tejto sezóne v riadnom hracom čase. V tomto extraligovom ročníku prehrali aj ďalšie tri zápasy v Nitre, doma s Popradom a v Trenčíne, ale až po samostatných nájazdoch. Pred včerajším stretnutím vo Zvolene boli naši hokejisti i napriek prehre v Žiline stále na vedúcej priečke v tabuľke, ale už iba s náskokom dvoch bodov na druhý Poprad i tretiu Nitru.

Hokejisti HC Košice odohrajú v závere tohto týždňa ďalšie dve stretnutia na ľade v Trenčíne a v Martine. Až v pondelok 1. decembra sa po sérii šiestich zápasov v rade u súperov predstavia v domácej Steel aréne. O 17. 30 hod. sa vo vloženom zápase stretnú s tímom reprezentačnej dvadsiatky Orange 20. Doma odohrajú potom súboje aj v piatok 5. decembra a v nedeľu 7. decembra s Piešťanmi a Nitrou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...