Vyhľadávanie:

Pandemická situácia sa zatiaľ zlepšuje

Pandemická situácia sa zatiaľ zlepšuje

 

Pandemická situácia sa zatiaľ zlepšuje

Aj keď sa pandemická situácia zatiaľ zlepšuje, v najbližších týždňoch sa očakáva významný a rýchly nárast nových prípadov Covid-19 spôsobených vysoko infekčným variantom omikron. Je preto mimoriadne dôležité dať sa zaočkovať a naďalej dodržiavať platné protipandemické opatrenia.

V MOM-ke v U. S. Steel Košice bolo v priebehu mesiaca december otestovaných 9 560 ľudí, u 115 z nich bola zistená pozitivita. 

Pozitívnou správou je rast počtu zaočkovaných. Konkrétne v našej firme  je zaočkovaných 59 percent zamestnancov. Boli by sme radi, keby toto číslo stúpalo čo najrýchlejšie aj naďalej, aby sa tak znížilo riziko nákazy na pracovisku ako aj doma.

Aká je situácia v nemocnici v Šaci?

V Nemocnici AGEL Košice-Šaca už niekoľko dní po sebe klesá počet hospitalizovaných COVID-19 pozitívnych pacientov. Napriek tomu sa zavedené opatrenia, s ohľadom na mutáciu Omikron, neuvoľňujú. V zdravotníckom zariadení aj naďalej platí zákaz návštev a každý pacient musí mať pri vstupe riadne prekryté horné cesty dýchacie (nos a ústa) použitím respirátora FFP2.„V tejto chvíli poskytujeme zdravotnú starostlivosť 10 COVID-19 pozitívnym pacientom, z uvedeného počtu vyžaduje podporu umelej pľúcnej ventilácie 1 osoba, 1 je na high-flow a 8 je poskytovaná kyslíková liečba. Zo všetkých spomínaných je zaočkovaný len 1 pacient. K dnešnému dňu evidujeme 14 pozitívnych zamestnancov,“ priblížil riaditeľ Nemocnice AGEL Košice-Šaca MUDr. Pavol Rusnák, MBA, ktorý si myslí, že už čoskoro budeme čeliť ťažkému obdobiu. „Situácia vo svete, vzhľadom na novú  mutáciu Omikron, je naozaj vážna a prináša nové dimenzie vnímania COVID pandémie, podobný priebeh očakávame od polovice januára aj u nás. Zatiaľ všetky dáta hovoria o tom, že jedinou ochranou je tretia dávka vakcíny. Omikron bude nebezpečný v tom, že pribudne veľa pacientov, ktorí budú mať nepľúcnu formu ochorenia, budú pozitívni a budú musieť byť hospitalizovaní s inými diagnózami. Zároveň sa predpokladá masívny výpadok zdravotníckeho personálu z dôvodu pozitivity a následnej karantény,“ dodal MUDr. Pavol Rusnák, MBA.

Vzhľadom na závažnú a rýchlo sa meniacu epidemickú situáciu zdravotnícke zariadenie žiada pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby vstupujúce do objektov nemocnice, aby sa riadili informáciami zverejnenými na oficiálnych informačných kanáloch nemocnice a rešpektovali pokyny službukonajúceho personálu. Informácie na webovej stránke, v záložke Pacienti a návštevy/Aktuálne informácie COVID-19 sú pravidelne aktualizované. Na https://nemocnicakosicesaca.agel.sk/ sú uvedené taktiež aj pokyny k očkovaniu či testovaniu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...