Vyhľadávanie:

Poďakovanie dobrým ľuďom

Poďakovanie dobrým ľuďom

Občianske združenie Usmej sa na mňa oceňuje pomoc údržbárov z Mechaniky

O partii údržbárov z prevádzky Opravy oceliarní divízneho závodu Mechanika, ktorí sú už pravidelnými účastníkmi dobrovoľníckych dní U. S. Steel Košice, ste v Oceli východu určite čítali. Tradíciu začal Pavel Babej v roku 2008, rok na to sa k nemu pridali ďalší štyria kolegovia a vlani jeden. Sympatická šestica sa neodťahuje od žiadnej ťažkej roboty, o čom nás presvedčili dvakrát v košickom geriatrickom ústave a vlani v špeciálnej materskej škole. To, čo nestihli dokončiť počas dobrovoľníckej soboty, dotiahli do konca neskôr. Ich ústretovosť a pomoc ocenilo Občianske združenie Usmej sa na mňa. Ďakovný list adresovaný U. S. Steel Košice uverejňujeme v plnom znení.

Pred štyrmi rokmi sa OZ Usmej sa na mňa prihlásilo do projektu Naše Košice. Jeden z objektov, kde dobrovoľníci z U. S. Steel chceli pomôcť, bola aj Špeciálna škôlka na Ľudovej ulici, kde chodia zdravotne znevýhodnené deti. Ani sa nám nesnívalo, čo všetko sa podarí.
Po každej brigádnickej sobote (boli 3) sa záhrada menila k lepšiemu a ušli sa aj úpravy vnútorným priestorom. Tento rok bol výnimočný. Partia šikovných brigádnikov vymaľovala kuchyne, vyšúchala a natrela základnou farbou skoro celý plot. Boli sme spokojní a povedali sme si: "Konečne, aspoň nám nezhrdzavie."
Čo sa udialo potom, bolo neuveriteľné. Ozval sa nám pán Pavol Petráš: "V škôlke ostala nekončená robota a my to tak nenecháme!" Slová sa zmenili v činy a naša ŠMŠ Ľudová má po rokoch úplne a kvalitne namaľovaný plot.
Páni z divízneho závodu Mechanika, prevádzka Opravy oceliarní, stredisko EM 41, Pavol Petráš, Pavel Babej, Pavol Hvižďák, Jozef Mlynarič, Adam Weisz a Dušan Šípka prišli dokončiť prácu aj mimo akcie Naše Košice a darovali našim deťom po 20 hodín zo svojho voľného času. My by sme to sami nedokončili ani do konca roka.
Za to pánom s dobrým srdcom a šikovnými rukami veľmi pekne ďakujeme.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...