Vyhľadávanie:

Pri stánku košickej oceliarne bolo rušno

Pri stánku košickej oceliarne bolo rušno

V Košiciach sa uskutočnil 10. ročník Trhu práce a stáží 2009

Prišli stredoškoláci, poslucháči vysokých škôl, ich absolventi, ale i záujemcovia o prácu v produktívnom veku. "Priznám sa, že keď som sa dozvedel o tomto trhu podujatí, doslova som sa sem rozbehol. Viem, že tu prácu, o ktorú som pred mesiacom prišiel, ihneď nedostanem. Ale rozhadzujem siete. Som počítačovo celkom zdatný, preto nezúfam a verím, že sa niekde čoskoro uchytím," nechal sa počuť vari tridsiatnik Martin Sedlár krátko po tom, čo v hoteli Double Tree v Košiciach slávnostne otvorili v poradí už desiaty ročník Trhu práce a stáží 2009. Minulý týždeň vo štvrtok, 26. februára, ho v našom meste zorganizovala Americká obchodná komora na Slovensku.

Medzi vystavovateľmi, medzinárodnými a nadnárodnými spoločnosťami podnikajúcimi v našej krajine, nechýbala ani spoločnosť U. S. Steel Košice, ktorá sa prezentovala v samostatnom stánku a predstavila svoju ponuku poslucháčom vysokých škôl a univerzít. Prostredníctvom dvojmesačnej letnej stáže v košickej oceliarni budú mať aj v tomto roku príležitosť získať praktické skúsenosti a vedomosti, ktoré im škola dať nemôže. Po konkrétne a podrobné informácie o jej priebehu prišli k stánku desiatky mladých ľudí, plno bolo aj v prezentačnej miestnosti krátko pred poludním na stretnutí s Gabrielom Kádárom, riaditeľom pre Nábor a výber z úseku generálneho manažéra pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov, na ktorom sa dozvedeli všetko potrebné. O firme, jej postavení vo svetovom oceliarstve, zameraní a pochopiteľne najmä priebehu letnej stáže po absolvovaní ktorej budú ich možnosti uplatnenia sa na trhu práce oveľa širšie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...