Vyhľadávanie:

Rady košických oceliarov posilnia o rok

Rady košických oceliarov posilnia o rok

Sedemnásť budúcich hutníkov s pracovnou zmluvou v ruke

Pre sedemnásť najlepších žiakov štvrtého ročníka Strednej odbornej školy v Košiciach-Šaci bol 23. september 2009 bezpochyby významným dňom. Na stretnutí s viceprezidentom USSK pre ľudské zdroje Martinom Pitorákom, generálnym manažérom pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milanom Polčom, riaditeľom pre nábor a výber Gabrielom Kádárom a senior konzultantom Miroslavom Fedorom podpísali v prítomnosti riaditeľa školy Jozefa Šablatúru, pedagógov a majstrov odborného výcviku so spoločnosťou U. S. Steel Košice riadne pracovné zmluvy.

"Väzba medzi U. S. Steel Košice a bývalým hutníckym učilišťom, dnes strednou odbornou školou, mala vždy silné korene," prihovoril sa budúcim hutníkom viceprezident Martin Pitorák. "Naša spolupráca má vysokú úroveň, vaša škola bola pre nás vždy najväčším zdrojom kvalifikovanej pracovnej sily. Našou prioritou je mať kvalitných zamestnancov. Vy ste tu preto, že ste splnili kritériá, ktoré sme si navzájom stanovili. Latku sme nastavili vysoko a vy ste ju všetci dosiahli. Chcem vám zablahoželať. Vaše výsledky sú veľmi dobré. Stanete sa našimi zamestnancami, pravda, ak sa nerozhodnete pokračovať v štúdiu na vysokej škole." Viceprezident tiež dodal, že s absolventmi Strednej odbornej školy v Košiciach-Šaci firma, ktorá nesporne patrí k atraktívnym zamestnávateľom, ráta aj v budúcnosti.

"Chcem sa v mene všetkých čo najúprimnejšie poďakovať za šancu, ktorú sme dostali. Hovorím o šanci pretože sme si vedomí toho, že potrebujeme úspešne ukončiť štúdium a čo najlepšie sa pripraviť na prax a uplatnenie získaných vedomostí a zručností. Každý z nás sa bude určite aj naďalej snažiť pokračovať v doterajších dobrých študijných výsledkoch. Tak, aby sme vás nesklamali a aby sa obsah podpísanej zmluvy mohol naplniť," povedal krátko pred podpisom zmlúv v mene svojich spolužiakov Patrik Veľký.

Budúci hutníci-operátori, programátori obrábacích a zváracích strojov a zariadení, mechanici elektrotechnici a mechanici strojov a zariadení posilnia rady zamestnancov košickej oceliarne vo výrobných prevádzkach od 1. septembra 2010. Podpis pracovnej zmluvy so žiakmi školy aj s ročným predstihom umožňuje nový zákon o odbornom vzdelávaní, ktorý vstúpil do platnosti 1. septembra 2009.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...