Vyhľadávanie:

Rady rozdával i Marinčin

Rady rozdával i Marinčin

Skončil sa ôsmy ročník Letnej hokejovej školy

Letná hokejová škola má za sebou svoj ôsmy ročník. Na prelome prázdninových mesiacov, od 28. júla do 1. augusta, patrila košická Steel aréna takmer päťdesiatke chlapcov vo veku od sedem do jedenásť rokov, ktorí sa pod dohľadom profesionálnych trénerov zdokonaľovali v hokejovom umení. Tréningové jednotky však neprebiehali iba na ľade, organizátori pripravili pre účastníkov kempu i rôzne sprievodné akcie.

"Chlapci okrem iného absolvovali aj fyzickú prípravu na suchu. Na tieto účely sme využívali ihrisko a telocvičňu na Základnej škole Považská. Okrem hokeja sme do tréningových procesov zaradili aj doplnkové športy ako florbal, bowling a minigolf. Spestrením kempu bola i návšteva Steel Parku," informoval o aktivitách hlavný tréner Letnej hokejovej školy Tomáš Pollák. Gro činností však pozostávalo z tréningov v Steel aréne. Podľa slov hlavného trénera, cieľom kempu bolo zdokonaliť sa v korčuliarskej technike, ale aj v nácviku individuálnych herných činností, ako sú napríklad streľba alebo práca s hokejkou. Intenzívny výcvik absolvovali tiež mladí "gólmani", ktorým sa venoval tréner brankárov Marek Milý z Prešova. Najväčšou atrakciou 8. ročníka Letnej hokejovej školy však bola prítomnosť košického odchovanca Martina Marinčina. Obranca, ktorý oblieka dres tímu Edmonton Oilers z NHL, zavítal medzi mladé nádeje v stredu 30. júla. Na Slovensku totiž momentálne absolvuje individuálnu prípravu na nadchádzajúcu sezónu. S chlapcami si schuti zatrénoval a okrem hokejových rád rozdal aj množstvo autogramov. Účastníkom kempu sa ochotne venovali aj seniori z nášho "áčka". Peter Bartoš, Gabriel Spilar, Martin Štrbák a Jiří Bicek boli pre deti veľkou motiváciou a spoločné tréningy im budú pripomínať aj autogramy.

Tradičným záverom Letnej hokejovej školy je slávnostný ceremoniál, ktorý sa koná vždy posledný deň. Chlapci si pamätné diplomy tentoraz prevzali z rúk prezidenta klubu HC Košice Juraja Mondíka a Ľubomíry Šoltésovej z Vonkajších vzťahov U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...