Vyhľadávanie:

Sedmička na šampionáte

Sedmička na šampionáte

Na strelnici v Príbelciach sa v uplynulom mesiaci konali majstrovstvá Slovenska vojakov v zálohe v streleckom viacboji i v streleckom trojboji. Po rôznych kvalifikačných pretekoch sa z nášho klubu na šampionát v streleckom trojboji kvalifikovalo až sedem strelcov, čo bola doteraz najpočetnejšia účasť našich strelcov v histórii klubu. Dvaja z nich, P. Brugoš a F. Imrich, štartovali v streľbe z revolveru, ďalší piati, Ľ. Dolinský, K. Hruška, F. Imrich, M. Macko a M. Seman, v streľbe z pištole. Ako sa im darilo, o tom už hovorí jeden z účastníkov majstrovstiev Karol Hruška:

"Kým v minulosti si účasť medzi najlepšími strelcami na Slovensku vybojovalo 36 účastníkov, v tomto roku sa na palebnú čiaru postavilo 43 strelcov v súťaži streľby z pištole a 21 súťažilo v streľbe z revolveru. Zvýšil sa aj súčet bodov pre postupujúcich. Napríklad vlani bolo potrebné dosiahnuť minimálne 818 b. na postup medzi slovenskú streleckú elitu, v tomto roku už bolo potrebné mať na svojom konte viac než 848 bodov. Svedčí to o výraznom vzostupe výkonnosti najmä mladších strelcov. Z našich si pri svojom prvom štarte na majstrovstvách Slovenska najlepšie počínal P. Brugoš. Pri svojom krste v streľbe z revolveru dosiahol 278 bodov, čo mu v konečnom zúčtovaní v silnej konkurencii stačilo na lichotivé 14. miesto. Pre porovnanie, majstrovský titul si vybojoval J. Jancek z Hruštína výkonom 321 bodov. V streľbe z pištole sa novým šampiónom stal východniar E. Tušík z Poruby pod Vihorlatom výkonom 310 bodov, náš M. Seman skončil so ziskom 300 bodov na veľmi peknom 4. mieste. Škoda, pretože po zisku majstrovského titulu v streľbe z pištole na streleckom šampionáte v streleckom viacboji, mohol na majstrovstvách v streleckom trojboji získať bronz."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...