Vyhľadávanie:

Spoločne pre región

Spoločne pre región

Karpatská nadácia a U. S. Steel Košice podporia verejnoprospešné projekty na východnom Slovensku

Už štvrtý ročník grantového programu Spoločne pre región 2011, v rámci ktorého prerozdelia 26 900 eur, vyhlásili v uplynulých dňoch spoločnosť U. S. Steel Košice a Karpatská nadácia. O grant v maximálnej výške 3 300 eur sa do 25. marca 2011 môžu uchádzať neziskové organizácie a miestne samosprávy z východného Slovenska.

Program aj v tomto ročníku ponúka neziskovým organizáciám a miestnym samosprávam prešovského a košického kraja možnosť získať finančné prostriedky na podporu verejnoprospešných aktivít. Tieto môžu byť zamerané na voľnočasové aktivity detí a mládeže, environmentálnu výchovu a vzdelávanie, bezpečnosť, šport, zachovanie kultúrnych hodnôt a podporu spolupráce medzi rôznymi kultúrami. Obzvlášť vítané sú projekty, v ktorých sa dobrovoľnícky angažujú zamestnanci spoločnosti U. S. Steel Košice s.r.o. a jej dcérskych spoločností.

"Sme radi, že naša spolupráca s U. S. Steel Košice pokračuje a že sa nám podarilo spoločne spustiť tento obľúbený program už po štvrtýkrát. Projekty podporené v rámci tohto programu považujeme za semienka aktivizmu a svojpomoci na miestnej úrovni. Je mimoriadne dôležité, aby sa ľudia sami zapájali do zlepšovania životných podmienok tam, kde žijú, študujú alebo pracujú," povedala riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.

"Sme hrdí na to, že iniciátormi mnohých projektov sú práve zamestnanci U. S. Steel Košice. Znamená to, že im záleží na kvalite života vo svojich obciach, mestách a že sú ochotní sa vo svojom voľnom čase podieľať na rôznorodých komunitných aktivitách. Náš finančný príspevok umožňuje realizovať zámery aktívnych a zanietených ľudí v prospech tohto regiónu," doplnil David J. Rintoul, prezident U. S. Steel Košice.

V predchádzajúcich troch ročníkoch programu nadácia podporila 33 projektov celkovou sumou takmer 100 000 eur. Medzi úspešnými podporenými aktivitami bol napríklad dobrovoľnícky projekt záchrany Šarišského hradu, program dopravnej výchovy pre deti zo škôl v Spišskej Belej, vybudovanie tvorivej Rómskej galérie v Drienovci, či informačná kampaň košickej organizácie Svetielko pomoci, ktorá pomáha rodinám s onkologicky chorými deťmi. Podrobnejšie informácie získate na www.usske.sk alebo www.karpatskanadacia.sk

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...