Vyhľadávanie:

Štartovala aj olympionička

Štartovala aj olympionička

Na ľade ZŠ Kavečianska sa v dňoch 10. - 11. decembra 2011 konal 42. ročník medzinárodnej Veľkej ceny Košíc v krasokorčuľovaní a 19. ročník krasokorčuliarskych pretekov pod názvom Košická korčuľka. Vo všetkých kategóriách, od tých najmladších až po seniorky, štartovalo 126 pretekárov a pretekárok. Z domáceho klubu Kraso Centrum Košice si najlepšie počínali junior Peter Novella a juniorka Miroslava Hriňáková, ktorí zvíťazili vo svojich kategóriách. Z ďalších domácich mladých krasokorčuliarov sa na stupňoch víťazov objavili v kategórii nádeje starší chlapci, zlatý Gregor Anton Grinč i strieborný Jakub Ferčák. Medzi mladšími žiakmi skončil na 2. mieste Bohuš Hrnek. V kategórii nádeje mladší chlapci na 4. mieste skončil Adam Budzák.

V súťažiach dievčat sa v kategórii hviezdičky na 2. mieste umiestnila Martina Petričová a v kategórii IK "B" obsadila Anna Katarína Gajová takisto druhú priečku. V ostatných kategóriách z Košičaniek najlepšie umiestnenia dosiahli: nádeje mladšie dievčatá - 7. Ema Černická, nádeje staršie dievčatá - 14. Jarmila Dinová, mladšie žiačky - 11. Natália Šumichrastová, staršie žiačky - 9. Daniela Hovanová.

Po pretekoch sme požiadali o krátke zhodnotenie podujatia dlhoročnú skúsenú trénerku Kraso Centra Košice Hanku Töczikovú: "Prišlo síce menej účastníkov ako sa prihlásilo, ale na úrovni to neubralo. Zišla sa kvalita zo slovenských krasokorčuliarskych klubov, medzi nimi sa na ľade po ročnej pauze objavila aj naša olympionička z Vancouveru Ivana Reitmayerová z Bratislavy. Vo všetkých kategóriách sme videli vyrovnané výkony mladých pretekárov a pretekárok, ktorí medzi sebou zvádzali urputný boj o čo najlepšie umiestnenie. Hodnotenie bolo už po novom, tzv. počítačovým systémom, čo bolo oveľa výraznejšie a spravodlivejšie, než v minulosti číselným hodnotením tabuľkami. Po organizačnej stránke sme opäť dokázali toto podujatie pripraviť na vysokej úrovni."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...