Vyhľadávanie:

Steel aréna patrila deťom

Steel aréna patrila deťom

V nedeľu 12. marca 2017 popoludní obsadili Steel arénu chlapci a dievčatá. Takmer dvesto ich prišlo do hľadiska z detských domovov v Podolínci a na Uralskej ulici v Košiciach, domovov na polceste z Košíc i z Prešova. A nechýbali medzi nimi ani deti s rodičmi zaradené do firemného projektu Sme s vami v pravý čas.

Najprv patril ľad hokejovému zápasu medzi mužstvami Detského domova v Podolínci a výberom hokejového tímu USSK. Ich vzájomné stretnutia už majú svoju tradíciu a od roku 2010 sa uskutočnili už po ôsmy raz. Zo siedmich súbojov vyšli víťazne mladí hokejisti z Podolínca, iba v prvom vzájomnom zápase sa z víťazstva tešili domáci hostitelia po výsledku 6:3.

V uplynulom roku sa títo súperi stretli vo februári, vtedy boli úspešnejší chlapci z Podolínca 8:6 a aj teraz v ôsmom meraní síl si z Košíc odniesli víťazstvo 9:5. A to aj vďaka tomu, že z hľadiska, kde mali silnú podporu sa často a hlasito ozývalo: „My chceme gól!“ Chlapci nemali zo zdatnejšieho súpera rešpekt a hoci im niekedy „škrípala“ herná disciplína, každý z nich hral aktívne a z každej pozície ohrozovali bránku domácich. Hostia nastúpili s dvoma posilami, keď ich dresy obliekli prezident našej spoločnosti Scott Buckiso a bývalý extraligový hráč Košíc, ktorý dlhé roky hrával aj vo Švédsku Peter Zůbek. Hralo sa netradične na 2 x 20 minút a po prvej časti zápasu bol stav nerozhodný 3:3. Potom po zmene strán zaznamenali hostia z Podolínca šnúru piatich gólov po sebe a štyri minúty pred koncom už viedli 8:3. Až v závere sa domácim podarilo skorigovať stav stretnutia a z konečného výsledku 9:5 sa opäť tešili mladí hokejisti z Detského domova v Podolínci. Góly víťazov strelili Edo Ferencko, Kristián Oračko a Dominik Oračko po 2, Scott Buckiso, Marek Polhoš a Kiko Gábor po 1, za domácich skórovali Július Lang, Július Lang junior, Juraj Mondík, Tomáš Palai junior a Matúš Maďar junior po 1.

Po stretnutí mali mladí hokejisti, ako aj ich fanúšikovia, veľkú radosť z víťazstva, čo potvrdil aj ich hrajúci tréner, riaditeľ Detského domova sv. Klementa Hofbauera v Podolínci Štefan Straka slovami: „Nečudujte sa, chlapci majú radi hokej a doma ho hrávajú aj na suchu. Videli ste tú snahu, každý z nich chcel dať gól, preto hrali viac individuálne, než kolektívne. Keďže sa oproti minulým rokom náš káder značne omladil, neboli sme s novými a mladšími chlapcami až takí zohratí. Preto ďakujem pánovi prezidentovi USSK Scottovi Buckisovi i Petrovi Zůbekovi, že náš tím posilnili.“ Spestrením hokejového stretnutia bolo, že počas hry niekoľkokrát vystúpila skupinka čírlíderiek.

Po zápase mali mnohé z detí i dospelákov, ktorí boli v hľadisku, možnosť zakorčuľovať si v Steel aréne. Niektorí sa prezentovali rýchlosťou i parádnymi kľučkami  na ľade a s istotou dokazovali pred svojimi rovesníkmi svoje korčuliarske umenie. Ale boli medzi nimi aj takí, ktorí sa do tajomstiev korčuľovania pod dozorom dospelých či učiteľov a vychovávateľov len zaúčali. Ale išlo im to na výbornú. „Dobre som si zakorčuľoval, bolo to skvelé. Teším sa, že sme tu mo­hli byť,“ nechal sa počuť na konci akcie Ivan z domova na polceste v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...