Vyhľadávanie:

Trikrát bronz pre Slovensko

Trikrát bronz pre Slovensko

Majstrovstvá Európy v Taekwon-do ITF v Poprade

Uplynulý víkend sa pod Tatrami konali 13. juniorské a 22. seniorské Majstrovstvá Európy v Taekwon-do ITF. V konkurencii vyše 700 pretekárov z 27 krajín Slováci vybojovali tri medaily. V seniorskej kategórii získal Tomáš Gajdoš bronz v disciplíne špeciálnych techník. Jediná ženská reprezentantka, juniorka Lenka Palaščáková, vybojovala hneď dva bronzové kovy za súborné cvičenia do 1. Danu a v disciplíne špeciálnych techník. Slovensko na šampionáte v Poprade reprezentovali aj seniori Damián Gabáni, Martin Magda a Róbert Škop.

Majstrovstvá Európy v Taekwon-do ITF sa uskutočnili aj za finančnej podpory U. S. Steel Košice, ako hlavného partnera šampionátu.

Taekwon-do je kórejské bojové umenie zamerané predovšetkým na sebaobranu a obsahuje päť disciplín. Ide o súborné cvičenia, športový boj, špeciálne techniky, prerážacie techniky a sebaobranu. K zásadám taekwon-do patria zdvorilosť, čestnosť, vytrvalosť, sebaovládanie a neskrotný duch. Zaujímavosťou je, že obsahuje presne 3200 techník. História tohto bojového umenia siaha do roku 1955.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...