Vyhľadávanie:

Trofej v rukách hráčov Vedenia

Trofej v rukách hráčov Vedenia

V hale Cassosport sa konal 7. ročník vianočného halového futbalového turnaja o Pohár predsedu predstavenstva Gerust a. s. Košice

Už tradične v predvianočnej nálade organizuje v decembri Gerust a.s. Košice v hale Cassosport halový futbalový turnaj o Pohár predsedu predstavenstva tejto spoločnosti. Tak ako po iné roky, aj uplynulú sobotu vyžrebovali organizátori prihlásené mužstvá do dvoch skupín, v ktorých sa hralo systémom každý s každým. Pôvodne malo štartovať desať tímov, na poslednú chvíľu svoju účasť odriekli futbalisti zo Studenej valcovne. Okrem usporiadajúceho celku a obhajcu trofeje posledných troch ročníkov turnaja mužstva Gerust, v skupinách bojovali aj tohtoroční majstri z futbalového šampionátu U. S. Steel Košice futbalisti z Vysokých pecí, ako aj olympijskí víťazi z letnej olympiády v malom futbale, hráči zo Zušľachťovní.

Na palubovke haly sa tiež predstavili mužstvá z Nákupu, Teplej valcovne, Energoservisu, Oceliarne, Servisu a služieb, ako aj z Vedenia USSK. A práve futbalisti z Vedenia pod trénerskou taktovkou Pavla Sadovského to v tomto ročníku dotiahli najďalej, keď sa stali víťazmi turnaja a zaslúžene získali cennú trofej. Svojmu prvenstvu môžu hráči ďakovať hlavne úspešnosti pri premieňaní pokutových kopov. Práve na penalty sa im podarilo zdolať svojho súpera v semifinále a ten istý úspech po penaltovom rozstrele zaregistrovali aj vo finále.

Najprv sa začalo hrať v skupinách, z ktorých do semifinále postúpili prvé dva celky. Víťazné kolektívy postúpili do finále a porazení bojovali o 3. miesto. Výsledky zo skupín - zelená skupina: Servis a služby - Oceliareň 0:4, Oceliareň - Zušľachťovne 1:3, Energoservis - Servis a služby 1:4, Oceliareň - Energoservis 7:0, Servis a služby - Zušľachťovne 2:1, Zušľachťovne - Energoservis 4:0.

Poradie v zelenej skupine:

1. Oceliareň 3 2 0 1 12:3 6 b.
2. Zušľachťovne 3 2 0 1 8:3 6 b.
3. Servis a služby 3 2 0 1 6:6 6 b.
4. Energoservis 3 0 0 3 1:15 0 b.

Biela skupina: Gerust - Vysoké pece 2:1, Nákup - Vedenie 0:3, TVa -Gerust 1:1, Vysoké pece - Nákup 2:2, Nákup - TVa 1:2, Vedenie - Vysoké pece 4:1, TVa - Vedenie 1:2, Gerust - Nákup 1:0, Vysoké pece - TVa 1:5, Gerust - Vedenie 1:0.

Poradie v bielej skupine:

1. Oceliareň 3 2 0 1 12:3 6 b.
2. Zušľachťovne 3 2 0 1 8:3 6 b.
3. Servis a služby 3 2 0 1 6:6 6 b.
4. Energoservis 3 0 0 3 1:15 0 b.

V semifinále, ktoré sa hralo krížovým systémom, sa teda stretli Oceliareň - Vedenie a Gerus - Zušľachťovne. V zápase Oceliareň - Vedenie sa hralo veľmi sústredene, obidvom mužstvám vychádzala streľba, lenže v riadnom hracom čase nebol známy víťaz, pretože sa stretnutie skončilo nerozhodne 3:3. Do finále si potom postup zabezpečili hráči z Vedenia, ktorí zvíťazili na pokutové kopy 4:3. V druhom semifinálovom súboji sa v koncovke lepšie darilo víťazovi bielej skupiny z tímu Gerust, ktorý zdolal futbalistov Zušľachťovní 4:2. V boji o 3. miesto, v ktorom sa stretli Zušľachťovne - Oceliareň sa hral vyrovnaný zápas s množstvom gólových šancí na obidvoch stranách. Napokon si víťazstvo tým najtesnejším výsledkom 1:0 vybojovali hráči Zušľachťovní.

Finále malo byť jasnou záležitosťou usporiadajúceho tímu Gerust, ale jeho strelci tentoraz zlyhali. Hostia z Vedenia vydržali v defenzíve bez inkasovaného gólu a tak početná kulisa fanúšikov finálový gól z hry nevidela. Po bezgólovom výsledku 0:0 o víťazovi turnaja rozhodli strely zo značky pokutového kopu. Keď v druhej sérii brankár Vedenia Pavur penaltu kryl, vo výhode boli jeho spoluhráči. O všetkom sa rozhodlo v piatej sérii. Ako piaty hráč sa k streľbe odhodlal brankár Vedenia Pavur, ktorého strelu gólman Gerustu Potoma kryl a šancu na vyrovnanie mali domáci. Lenže strela posledného strelca mužstva Gerust Vansu skončila na žrdi, a tak po víťazstve 4:3 na penalty cennú trofej získali futbalisti Vedenia USSK. O tento úspech sa pričinili brankári Ľapin a Pavur, hráči Horský, Duhaň, Guliš, Frascarelli, Rusič, Knap, Matulaj a Gajdoš.

Na záver organizátori vyhodnotili i odmenili troch najlepších na turnaji. Cenu pre najlepšieho hráča prevzal Ľubomír Beregszászi z mužstva Zušľachťovní, za najlepšieho brankára vyhlásili Jozefa Potomu z tímu Gerust a najlepším strelcom so 6 gólmi sa stal Marek Deval z Oceliarne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...