Vyhľadávanie:

U. S. Steel Košice firmou roka

U. S. Steel Košice firmou roka

Výročné ceny za mimoriadne podnikateľské výsledky udelil minulý týždeň v Bratislave týždenník TREND. Firmou roka 2005 sa stala spoločnosť U. S. Steel Košice, s.r.o., ktorá sa tak v osemročnej histórii udeľovania cien najúspešnejším podnikom v SR stala vôbec prvým víťazom z východného Slovenska. Ceny pre najúspešnejšiu banku a poisťovňu získali Tatra banka, a.s., Bratislava a Kooperativa poisťovňa, a.s., Bratislava. Prestížne ceny prevzali šéfovia ocenených spoločností počas slávnostného večera v bratislavskej Redute z rúk popredných predstaviteľov vlády a parlamentu.

Do hodnotenia Firma roka sú zaradené spoločnosti z aktuálneho rebríčka TOP 200 (dvesto najväčších nefinančných podnikov Slovenska podľa konsolidovaných tržieb za rok 2004). Podmienkou je, že v roku 2004 hospodárili so ziskom a zverejnili aspoň základné údaje o hospodárení, s ktorými pracuje hodnotiaci model TRENDu.

Spoločnosť U. S. Steel Košice vysoko bodovala prakticky vo všetkých hodnotených ukazovateľoch rastu. V osemročnej histórii cien TRENDu je druhým hutníckym podnikom, ktorý si dosiahnutými výsledkami hospodárenia vyslúžil cenu pre najúspešnejší nefinančný podnik v krajine (v roku 2001 prvenstvo patrilo Slovalcu). Košickým oceliarom výdatne pomohol rast svetových cien ocele, ale nevyťažili by z neho tak veľa bez kvalitného manažmentu a dobre zvládnutých investícií. Keď sa pred rokmi americkému koncernu U. S. Steel naskytla možnosť kúpiť core biznis vtedajších VSŽ, najprv váhali. Dnes si môžu blahoželať. Po presekaní sa spleťou nevýhodných väzieb a nastolení nekorupčného prostredia zbierajú až nečakane štedrú úrodu. Aj vďaka boomu svetových cien ocele v ostatných dvoch rokoch produkuje U. S. Steel Košice závideniahodné zisky, z ktorých poľahky vyfinancuje pripravované investície.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...