Vyhľadávanie:

U. S. Steel Košice pokračuje v prijímaní absolventov

U. S. Steel Košice pokračuje v prijímaní absolventov

Košice, 7. máj 2018 – Spoločnosť U. S. Steel Košice pokračuje v prijímaní mladých, talentovaných ľudí z radov študentov. Dvadsať vybraných študentov Technickej univerzity v Košiciach dnes podpísalo zmluvy o budúcej pracovnej zmluve so zástupcami vedenia jednej z najväčších hutníckych firiem v strednej Európe. Boli medzi nimi aj študenti Fakulty materiálov, metalurgie a recyklácie Technickej univerzity v Košiciach (FMMR). Všetci budúci hutníci, strojári, ekonómovia, energetici či IT špecialisti v minulosti absolvovali firemný program celoročnej stáže v podniku. Pred niekoľkými mesiacmi podobné zmluvy s vedením U. S. Steel Košice podpísalo aj 42 žiakov Strednej odbornej školy Košice-Šaca a Strednej odbornej školy železničnej v Košiciach.  

„Ste jedni z najlepších a práve preto sa vám dnes dostáva tejto príležitosti,“ povedal študentom Scott Buckiso, prezident spoločnosti U. S. Steel Košice. “Teším sa, že v blízkej budúcnosti budem môcť sledovať váš rozkvet ako zamestnancov našej spoločnosti a vítam príležitosť, že vám môžeme ponúknuť dlhú a prosperujúcu kariéru. Verím, že prispejete k úspechu U. S. Steel Košice,“ dodal.

Desať budúcich absolventov Technickej univerzity bude zastávať rôzne pozície vo výrobnej sfére v oblasti energetiky, dopravy, spoľahlivosti zariadení, ale tiež v prevádzkach studenej i teplej valcovne. Druhá desiatka nájde uplatnenie vo sfére obchodu a predaja, financií, výskumu a vývoja a takisto v oblasti ľudských zdrojov či bezpečnosti práce a priemyselnej hygieny.  Podmienkou získania zamestnania je však ešte úspešné ukončenie univerzitného štúdia. „Je to pre nás všetkých skvelý deň. Je to niečo ako nový štart. Už to nebude len o knihách a nekonečnom štúdiu, ale budeme sa môcť zapojiť do skutočného života v skutočnej firme,“ povedal Radoslav Petro, študent Fakulty materiálov, metalurgie a recyklácie Technickej univerzity, ktorý začne svoju profesionálnu kariéru v polovici júla tohto roku na úseku Výskumu a vývoja U. S. Steel Europe.
 
„Technická univerzita v Košiciach vždy bola a bude inštitúciou, ktorá sa usiluje dať študentom nielen vzdelanie, ale aj komplexný servis a pomôcť im dosiahnuť dobré zamestnanie, ktoré zodpovedá ako ich vzdelaniu, tak i predstavám,“ uviedol Ervin Lumnitzer, prorektor pre vzdelávanie Technickej univerzity v Košiciach.

„Som veľmi rád, že vám spoločnosť U. S. Steel Košice ponúkla možnosť získať skúsenosti z praxe, ale aj možnosť získať pracovné pozície. Chcel by som sa vedeniu spoločnosti preto poďakovať a dúfam, že takáto spolupráca bude pokračovať i naďalej,“ povedal na adresu študentov i vedenia firmy profesor Lumnitzer.

Význam slávnostného podpisu zmlúv podčiarkla aj účasť ďalších členov top manažmentu spoločnosti. Boli medzi nimi Martin Pitorák, viceprezident pre ľudské zdroje, Elena Patrášková, viceprezidentka pre dcérske spoločnosti a služby, Silvia Gaálová, viceprezidentka pre financovanie, Christian Korn, viceprezident pre predaj a marketing, Marcel Novosad, viceprezident pre výrobu a Mark T. Salo, generálny manažér pre bezpečnosť a hygienu a REACH U. S. Steel Košice.

- KONIEC -

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...