Vyhľadávanie:

Udržujú si šancu na postup

Udržujú si šancu na postup

Strelci
V tejto sezóne sa o postup na majstrovstvá Slovenska pokúšajú strelci z U. S. Steel Košice v hornom rade zľava: Hlubeň, Imrich, Hruška, Seman a Krankus, zľava v podrepe Lučkay a Brugoš.

Kvalifikačné preteky o postup na tohtoročné majstrovstvá Slovenska v streleckom viacboji sú v plnom prúde. Na strelnici v Michalovciach sa konala v sérii už piata kvalifikácia jednotlivcov i družstiev.

Pretože v tom čase sa v Malackách zišli pištoliari na trojboji v streľbe z pištole, na Zemplíne bojovali len pretekári z Poruby pod Vihorlatom, Strážskeho, Prešova, Košíc a domácich Michaloviec. Naša prvá trojica v zložení Brugoš, Hruška a Lučkay si počínala výborne, keď ziskom 1572 bodov zvíťazila. V jednotlivých disciplínach získalo naše družstvo v streľbe z pištole 428 b., zo samopalu 376 b., v hode granátom 130 b., v streľbe z bojovej pištole 278 b. a v malorážkovom súboji 360 bodov. Druhá trojica strelcov z U. S. Steel Košice v zložení Hlubeň, Imrich a Seman získala spolu 1479 b. čo jej stačilo iba na piatu priečku. V súťaži jednotlivcov bol Hruška tretí výkonom 418,3 b. Z ostatných našich pretekárov sa Lučkay umiestnil na piatom mieste, Imrich bol ôsmy, Brugoš pätnásty, Seman dvadsiaty prvý a Hlubeň dvadsiaty druhý.

Pozoruhodné výkony dosiahli jednotlivci v streľbe z pištole, keď 140 bodovú hranicu prekonalo až 17 strelcov. Majstrovských 50 bodov dosiahol v hode granátom náš Brugoš. Po piatom kole kvalifikačných pretekov je naše družstvo v zložení Brugoš, Hruška a Lučkay s 3048 bodmi na postupovom 9. mieste. Druhá trojica Hlubeň, Imrich a Seman má na svojom konte len 2900 bodov, čo im zatiaľ z pätnástej priečky nezaručuje postup na slovenský šampionát. O všetkom by sa malo rozhodnúť v posledných pretekoch na Tureckom Vrchu.

Okrem súťaže v streleckom viacboji absolvujú strelci zároveň aj kvalifikáciu trojboja v streľbe z pištole. V poradí už 6. kolo týchto pretekov sa uskutočnilo na strelnici Podhradová v Košiciach, kde sa zišlo 26 strelcov, okrem spomínaných streleckých klubov aj zo Sobraniec a z Bratislavy. Medzi dvadsiatimi súťažiacimi v kategórii pištoľ skončil na vedúcej pozícii Beca z Michaloviec, zatiaľ najlepším výkonom kvalifikácie 312 b.

Príjemne prekvapil Hruška, ktorý skončil tretí so ziskom 296 bodov a svoj osobák si zlepšil o 15 bodov. Ostatní naši strelci dosiahli tieto výkony: Brugoš 282 b., Imrich 276 b., Hlubeň a Halecký zhodne po 260 b., Lučkay 255 b., Krankus 254 b. a Seman 252 b. V kategórii revolver nás reprezentoval jedine Imrich. S požičanou zbraňou i nábojmi nedokázal v úvode súťaže trafiť do terča, ale súťaž napokon dokončil skvelým výkonom na "papagájový terč". Dosiahol až 126 bodov, čo bolo najviac zo všetkých súťažiacich. V priebežnom poradí kvalifikácie je zatiaľ Hruška s počtom bodov 577 na 9. mieste, 14. Brugoš 561 b., 23. Seman 548 b., 26. Imrich 539 b., 33. Hlubeň 529 b.

Ktorí z našich sa definitívne prebojujú na majstrovstvá Slovenska, o tom sa rozhodne v zostávajúcich troch kvalifikačných pretekoch pištoliarov v Malackách, v Michalovciach a v Rači.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...