Vyhľadávanie:

Uzávierka prihlášok na olympiádu sa blíži

Uzávierka prihlášok na olympiádu sa blíži

Kým mnohí železiari - olympionici dozaista ešte využívajú augustové letné dni na regeneráciu síl, organizátori XIX. ročníka letnej olympiády U. S. Steel Košice (4. - 5. 9. 2009) už intenzívne pripravujú súťaže a sprievodné akcie podujatia.

Inovácia sa dotkla otváracieho ceremoniálu na atletickom štadióne Technickej univerzity na Watsonovej ulici v Košiciach. Po prvý raz dostanú príležitosť tanečnice v krojoch zo Základnej umeleckej školy na Jantárovej ulici. Všetky pocty olympiády - vztyčovanie vlajok, zapálenie ohňa a sľub pretekárov ostávajú bez zmien. V minulosti sa pri týchto činnostiach vystriedali bývalí aktívni športovci železiarní z radov atlétov, cyklistov, kolkárov, volejbalistov i ďalších športov. V tomto roku budú vlajkonosičmi a olympijský oheň zapaľovať najlepší nohejbalisti a súťažiaci v bowlingu. Nohejbalisti hrávajú na olympiáde od roku 1996. Pri zrode prvého turnaja stál bývalý aktívny ligový hráč Jozef Tutko. Súťaž v bowlingu sa začala iba nedávno, pred tromi rokmi, ale s najpočetnejšou účasťou štartujúcich hráčov patrí medzi najmasovejšie olympijské športy. Jeho popularita z roka na rok rastie, a to i zásluhou aktívnej práce organizačného tímu, ktorý vedie Roman Fedák.

Podobne ako úvod olympiády, aj jej záver bude v znamení zmien. Po odovzdaní pohárov a medailí trom najlepším jednotlivcom a kolektívom sa všetci športovci i organizátori prítomní na záverečnom slávnostnom ceremoniáli, budú môcť od 21. hodiny do polnoci zabaviť na diskotéke. Pre všetkých športovcov bude každý deň pripravené občerstvenie (guláš a nealkoholický nápoj). Súťažiaci cyklisti, bežci a korčuliari, ktorí budú mať preteky v sobotu, sa budú môcť prezentovať už v piatok po slávnostnom otvorení olympiády na tribúne štadióna.

Tým, ktorí sa ešte do súťaží letnej olympiády neprihlásili pripomíname, aby záväzné prihlášky doručili povereným členom organizačného výboru v divíznych závodoch a úsekoch spoločnosti U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločnostiach do 25. augusta 2009. V stredu 26. augusta sa v jedálni vo Vstupnom areáli USSK o 9.00 hod. uskutoční prvé zasadnutie organizačného výboru letnej olympiády. Budú sa už uzatvárať počty štartujúcich pretekárov v jednotlivých športoch, pre ktorých je do 2. septembra, kedy sa uskutoční druhé zasadnutie organizačného výboru, potrebné pripraviť technické zabezpečenie a vybavenie pre účastníkov olympiády.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...