Vyhľadávanie:

V areáli podniku otestovali viac ako 2 600 ľudí

V areáli podniku otestovali viac ako 2 600 ľudí

Možnosť otestovať zamestnancov v rámci celoplošného testovania COVID-19 využila aj spoločnosť U. S. Steel Košice.  Jedno odberné miesto vyrástlo na parkovisku pri budove Vonkajších vzťahov doslova za noc. V dvoch samostatných stanoch testovali dva tímy, pričom väčšina zdravotníkov bola z Nemocnice Košice  Šaca, časť poskytla MČ Šaca. Prácu zdravotníkov koordinoval MUDr. Tomáš Kollár, ktorý niekoľko hodín aj sám odoberal vzorky.

Prácu a prístup  ľudí z testovacích tímov si pochvaľovali železiari, z ktorých  sa  mnohí prichádzali testovať spolu so svojimi rodinami. Potvrdil to napríklad Slavomír Albrecht aj jeho manželka Lenka. „Sme veľmi príjemne  prekvapení, ako plynule to prebieha. Pracovníčky z testovacieho tímu boli veľmi milé,“ zhodnotili obaja.  Rovnako hodnotil prístup zdravotníkov a dobrovoľníkov aj Gabriel Kočiš, ktorý  prišiel na testy spolu s manželkou z neďalekej Moldavy.

Podľa Miroslava Sajka, vedúceho oddelenia Sociálna politika a mimomzdová motivácia, ktorý bol poverený vybudovaním a riadením odberného miesta, bolo v rámci príprav najťažšie orientovať sa v zmenách, ktoré pred spustením testovania prichádzali často doslova z hodiny na hodinu. „Turbulentná bola hlavne sobota 31. októbra, keď sme sa obávali, či nám nebudú chýbať testy alebo certifikáty, či nám nedôjdu ochranné pomôcky. Napokon sme to zvládli veľmi dobre, aj v spolupráci s Armádou SR, ktorá nám vo všetkom vychádzala v ústrety.  Tak isto by som rád vyzdvihol disciplinovanosť, kultivovanosť a trpezlivosť ľudí čakajúcich na testovanie. A chcel by som sa tiež poďakovať všetkým kolegom z fabriky, ktorí sa na tejto akcii podieľali,“ povedal Miroslav Sajko.

Potvrdzujú to aj slová Stanislava Žipaja: „Je to tu výborne zorganizované, klobúk dole pred organizátormi. Oceňujem aj to, že ľudia dodržiavali odporúčané vzdialenosti, určite aj vďaka čiaram vyznačeným na chodníkoch. A výborný nápad bola tiež web kamera.“

Členom prípravného tímu bol aj Peter Chytil, ktorý tak isto vnímal ako najviac stresujúce zmeny počas soboty 31. októbra, v čase najväčšieho náporu testovaných, krátko pred spustením testovania: „U. S. Steel má schopných ľudí, ktorí sú zvyknutí aj na organizovanie veľkých podujatí, takže to napokon všetko dobre dopadlo.“

A ako to dopadlo v číslach?

Na verejnom odberovom mieste v areáli U. S. Steel Košice bolo testovaných 1 445 ľudí . Ďalšie miesto bolo len pre vopred registrovaných kľúčových zamestnancov a hlavne pracovníkov nepretržitých prevádzok. Toto platené odberové miesto si firma zabezpečila vďaka spolupráci s Nemocnicou Šaca a využilo ho 1 214 ľudí. V areáli podniku bolo počas testovacieho víkendu spolu otestovaných 2 659 ľudí.  Pozitívne testovaných bolo 12.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...