Vyhľadávanie:

V piatok šláger so Slovanom

V piatok šláger so Slovanom

Hokejisti HC Košice hrajú v tomto týždni tri extraligové zápasy na domácom ľade

Od 20. decembra uplynulého roka zaregistrovali hokejisti nášho úradujúceho majstra úspešnú sériu. V dvanástich stretnutiach po sebe bodovali, hoci v tejto sérii prehrali jedno stretnutie doma s Popradom, ale to až po samostatných nájazdoch. Každý bod bol pre náš tím cenný a po tejto nezvyčajnej sérii mali po 43. kole na vedúcej priečke pred druhým Slovanom sedembodový náskok a pred treťou Skalicou dokonca až náskok desiatich bodov. Lenže potom odohrali Košičania tri stretnutia, doma so Skalicou a vonku v Trenčíne a v Nitre. Vo všetkých troch meraniach síl prehrali a po 46. kole sú síce ešte stále na vedúcej pozícii, ale s rovnakým počtom 92 bodov ako má bratislavský Slovan. Tretia Skalica i štvrtý Poprad sa k nášmu mužstvu priblížili na rozdiel troch bodov.

S takýmto stavom i napriek tomu, že náš tím je stále lídrom extraligovej tabuľky, vládne v tábore nespokojnosť. Svedčí o tom aj vyjadrenie trénera Miroslava Ihnačáka na webovej stránke HC Košice: "Výkony mužstva a spomínané tri prehry sú neospravedlniteľné. Prijmeme opatrenia, ktoré sú pre každého hráča veľmi nepopulárne. Niektoré opory mužstva, vzhľadom na ich kvalitu, dlhodobo podávajú priemerné až podpriemerné výkony. Toto mužstvo má na to, aby vyhralo základnú časť a splnilo predsezónny cieľ, ktorým je postup do finále play-off. To však môžeme dosiahnuť iba s hráčmi, ktorí prejavia a odovzdajú srdce pre Košice. Hráči musia pochopiť, že majú odvádzať výkony adekvátne ich podmienkam. Chýbajú nám góly kľúčových hráčov. Verím, že si včas vstúpia do svedomia a čoskoro zaberú naplno."

V extralige bola v uplynulom týždni reprezentačná prestávka. Hráči mali teda dosť času, aby si trénerove slová zobrali k srdcu. Či sa tak stane, to ukážu tri zápasy v rade na domácom ľade. Už včera, po uzávierke tohto čísla Ocele východu, odohrali naši majstri zápas so Zvolenom. V piatok sa v šlágri kola stretnú opäť v Steel aréne o 18. hodine so Slovanom a v nedeľu zakončia domácu sériu o 17. hodine v súboji so Žilinou. Vo februári sa potom ešte dvakrát predstavia v Košiciach, a to v piatok 24. 2. v stretnutí s Banskou Bystricou a v nedeľu 26. 2. s Martinom. Základnú časť extraligy ukončia v nedeľu 4. marca domácim súbojom s Trenčínom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...