Vyhľadávanie:

V porovnaní s okolím sú naše čísla lepšie

V porovnaní s okolím sú naše čísla lepšie

S Dankou Sikorovou hovoríme nielen o žrebovaní zaočkovaných zamestnancov

Koncom augusta sa skončilo žrebovanie zaočkovaných zamestnancov. Výhrou bolo 100 € pripísaných na kartu Up déjeuner. Aké sú ohlasy na žrebovanie?

Aká je aktuálna situácia v zaočkovanosti zamestnancov U. S. Steel Košice? Tieto a ďalšie otázky sme položili vedúcej oddelenia Personálny servis Danke Sikorovej (na snímke).

 Aké je u nás percento zaočkovaných proti COVID-19 oboma dávkami?

V spoločnosti U. S. Steel Košice je nahlasovanie zaočkovania  na dobrovoľnej báze, preto je ťažké hovoriť o presných číslach.  Podľa našich údajov máme 1. dávkou zaočkovaných 51 %  a 2. dávkou  35 %  zamestnancov.  Predpokladám ale, že v skutočnosti sú  tieto čísla omnoho vyššie. Chcela by som preto poprosiť zamestnancov, ktorí tak ešte neurobili, aby nám požadovanú informáciu zaslali na e-mailovú adresu USSKCovid19@sk.uss.com.

 Ako sme na tom v porovnaní  s Košicami a okolím?

Podľa dostupných zdrojov očkovanie doposiaľ podstúpilo 41 percent Košičanov. Aj keď ide o najvyššiu mieru zaočkovanosti na východe, naše percentá sú vyššie.

 Aký by bol ideálny stav?

Ideálny stav by bol, keby sa dali zaočkovať všetci zamestnanci. Výnimkou môžu byť zamestnanci, ktorým to ich všeobecný lekar neodporučí zo zdravotných príčin. Ak by ste to chceli v číslach, kvôli zabezpečeniu plynulosti prevádzky a zníženiu rizika prenosu ochorenia s následným liečením a povinnou karanténou, by bol ideálny stav zaočkovanosti 85 % zamestnancov a viac. Ubezpečujem zamestnancov, že tieto údaje majú len informatívny charakter a sú pred akýmkoľvek použitím anonymizované a po pominutí pandémie budú bezodkladne vymazané.

 V júli prišlo vaše oddelenie s myšlienkou oceniť zodpovedných zamestnancov a zorganizovali ste žrebovanie o 100 eurové kredity. Koľko kôl malo žrebovanie a koľko ľudí získalo tieto kredity? Aké ste mali ohlasy?

Žrebovali sme v šiestich kolách. Prihlásených sme mali viac 4 000 zamestnancov. Každý týždeň bolo vyžrebovaných 10 zamestnancov, teda spolu sme mali 60 výhercov. Posledné kolo žrebovania bolo 31. 8. 2021. Samozrejme, že ohlasy boli dobré, výhra každého potešila. Väčšina z nich vyhrala prvý raz v živote.

 Majú ešte zamestnanci možnosť  dať sa zaočkovať prostredníctvom zamestnávateľa?

Áno, bez čakania, veľmi jednoducho. Dnes sa zaregistrujete a zajtra ste zaočkovaný. Zaregistrovať sa môžu všetci zamestnanci, ako aj ich rodinní príslušníci  (od 16 rokov) a dodávatelia,  a to v bezprostrednej blízkosti pracoviska na Poliklinike Vstupný areál. Očkovanie zabezpečujeme v spolupráci s Nemocnicou AGEL Košice-Šaca a.s. Všetky potrebné informácie sú na našej intranetovej stránke.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...