Vyhľadávanie:

Vláčik v Čermeli prepadli

Vláčik v Čermeli prepadli

Začala sa 50. letná sezóna Detskej železnice

Vojtecha Janíka, strojcu myšlienky zriadenia Detskej železnice v Čermeli, by isto hrial pri srdci pohľad na nedočkavé deťúrence, ktoré v pondelok dopoludnia spolu s rodičmi zaplnili vyzdobené vagóny už po hodinu pred deviatou do posledného miesta. Žiaľ, už nie je medzi nami, no jeho dcéra Katarína Kyseľová, po ktorej dostal meno parný rušeň Katka, nemohla na slávnostnom otvorení už 50. sezóny detskej železnice, prvého podujatia osláv Dňa mesta Košice, chýbať.

Pozvanie na odhalenie pamätnej tabule pri príležitosti polstoročnice tejto dráhy, jedinečnej i v európskom meradle, i prvú jazdu čermeľským údolím prijali viacerí hostia. Prišiel aj minister dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Pavol Prokopovič, nechýbal primátor Košíc František Knapík, zástupcovia firiem prevádzkujúcich železničku i sponzori, za spoločnosť U. S. Steel Košice generálny právny zástupca Kenneth Pepperney a viceprezident pre pracovné vzťahy a motiváciu Martin Pitorák.

Ešte predtým, než sa vláčik pohol na svoju 4200-metrovú trať, na ktorej cestujúcich čakalo dobrodružstvo v podobe prepadu ako na Divokom Západe v podaní košického streleckého spolku Via Cassa, minister prisľúbil, že zámeru prevádzkovateľov detskej železnice pomôže. Uvažujú totiž o predĺžení trate o ďalších 900 metrov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...