Vyhľadávanie:

Vlaňajší finalisti opäť vo finále

Vlaňajší finalisti opäť vo finále

Na ihrisku atletického štadióna TU Košice na Watsonovej ulici v Košiciach pokračoval futbalový šampionát o majstra U. S. Steel Košice ďalšími stretnutiami. Najprv sa v boji o postup troch mužstiev, umiestnených na druhých priečkach v skupinách, rozhodlo o štvrtom semifinalistovi. Stal sa ním tím futbalistov z Zušľachťovne + OV, ktorí zdolali mužstvo Vysokých pecí 3:1 (1:0).
Bol to veľmi dramatický súboj s množstvom gólových šancí na obidvoch stranách. Do vedenia sa dostali domáci futbalisti až v 18. min., keď Spišákov center hlavou premenil Grimplini - 1:0. V 22. minúte mohli domáci svoje vedenie zvýšiť, ale Vaňušova strela z 25 metrov skončila na spojnici brvna a žrde.
Po zmene strán mieril domáci Sedlák hlavou do brvna a o päť minút neskôr pred bránou hostí už nezaváhal a zvýšil na 2:0. Hostia sa nevzdávali a snažili sa o rýchle brejky. V 15. min. sa po prihrávke Knapa lopta dostala k Varšovi a ten znížil na 2:1. Vzápätí mal dve šance Grimplini, ale gól strelil až v závere zápasu. Z pravej strany si nabehol na prihrávku, lobom prehodil vybiehajúceho brankára hostí a upravil na konečný stav 3:1.
V pondelok tohto týždňa odohrali hráči dve semifinálové stretnutia, v ktorých sa stretli Energetika - RMS a Vedenie - Zušľachťovne + OV. Z týchto súbojov vyšli víťazne futbalisti z Energetiky a mužstvo Zušľachťovní + OV. Obidva tímy sa v pondelok 27. mája stretnú o 17.30 hod. vo finále. Kuriozitou je, že tieto mužstvá hrali vo finále aj vlani, vtedy zvíťazili energetici 4:0 a tak v tomto roku budú obhajovať majstrovský titul. Porazení semifinalisti Vedenie a RMS odohrajú zápas o 3. miesto, ktorý sa začne už o 16. hodine.

SEMIFINÁLE

Energetika - RMS 1:1 (0:0), na pokutové kopy 2:0

Prvú gólovú šancu mal v 6. minúte hosťujúci Girovský, ale jeho strelu k žrdi brankár domácich chytil. Na druhej strane Duháň z dobrej pozície strelil nad. Zaujímavejší futbal sa hral až po zmene strán. V 12. min. sa pred bránou domácich ocitol Juhás, ale strelil vedľa. Trpezlivo hrajúci energetici sa predsa len dočkali. Po ľavej strane založili postupný útok a Duháň z ťažkého uhla strelou k žrdi dostal svoj tím do vedenia 1:0. Vyrovnanie prišlo o dve minúty neskôr, keď Horňák využil zaváhanie brankára a pohotovo usmernil loptu do opustenej brány 1:1. Keďže v riadnom hracom čase sa o postupujúcom do finále nerozhodlo, na rad prišli pokutové kopy. Začínali hostia a ich hráč Horňák mieril v bieleho bodu vedľa. Za domácich pokutový kop premenil Pataky a energetici viedli 1:0. V druhej sérii strelu Piklu brankár domácich Leško chytil. Vzápätí druhú penaltu energetikov premenil Sabo a jeho tím postúpil do finále.

Vedenie - Zušľachťovne + OV 1:2 (0:2)

Po opatrnom začiatku sa do prvej šance dostal v 12. min. hosťujúci Sedlák, ale z dobrej pozície strelil vedľa. Vzápätí Gajdošova bomba z protiútoku skončila na brvne brány hostí. V 23. min. zužitkovali hostia územnú prevahu a po rohovom kope Spišák hlavou dostal svoje mužstvo do vedenia 0:1. O dve minúty na to sa hostia tešili po druhý raz. Po rýchlej kombinačnej akcii sa k strele odhodlal z hranice pokutového územia opäť Spišák a bolo 0:2.
Po prestávke domáci zmenili systém hry, o niečo aktívnejší boli aj v útoku. Loptu mali častejšie pod kontrolou a útočné snaženie im prinieslo úspech. V 15. min. sa pred šestnástkou odhodlal k strele Gajdoš a parádnym gólom znížil na 1:2. V záverečnom tlaku sa pred bránou hostí v dobrej pozícii ocitol Bolf, ale šancu nedotiahol do konca.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...