Vyhľadávanie:

Zajtra a v sobotu štvrťfinále

Zajtra a v sobotu štvrťfinále

V hokejovom šampionáte U. S. Steel Košice sa dnes končia zápasy v skupinách

Okrem piatich favorizovaných mužstiev hokejových majstrovstiev, ktorými sú Oceliareň, SVa + Zušľachťovne, Vysoké pece, Vedenie a Doprava si ešte skôr postup z B skupiny do štvrťfinále vybojoval nováčik tohtoročného šampionátu z BSC Europe. Po predposledných dvoch stretnutiach v skupinách, ktoré sa hrali v pondelok tohto týždňa, postup medzi štvrťfinalistov ešte stále nemajú istý hokejisti z Energetiky, ZHD, Údržby a Expedície. Energetici musia totiž čakať na dnešný výsledok zápasu Koksovňa - ZHD, ktorý sa hrá o 18. hodine a ďalší postupujúci by mal vzísť z druhého dnešného súboja B skupiny o 19.30 hod., kedy sa stretnú Expedícia s Údržbou. Definitívne sa so súťažou rozlúčili hráči z Teplej valcovne, ktorí skončili v B skupine bez bodu na poslednom 6. mieste s pasívnym skóre 8:26.

A SKUPINA

Oceliareň - SVa + Zušľachťovne 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Obidve mužstvá začali veľmi opatrne, s dôrazom na defenzívu. Po niekoľkých nevyužitých šanciach na obidvoch stranách sa v 7. minúte dostali do vedenia oceliari gólom Tótha. Keď v úvode druhej tretiny s prehľadom hrajúci Veselovský zvýšil na 2:0, zdalo sa, že o víťazovi je rozhodnuté. Lenže na začiatku posledného dejstva Veliký znížil na 2:1 a domáci potom začali hrať oveľa aktívnejšie v útoku. Vyplatilo sa im to a ďalšími gólmi Tótha a Veselovského napokon presvedčivo zvíťazili.

Doprava - Energetika 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)
Iba v úvodnej desaťminútovke dokázali značne oslabení hostia držať krok so súperom. Potom domáci strelili v rozpätí 18 sekúnd 2 góly a získali hernú pohodu. Energetikom sa podarilo ešte v prvej tretine znížiť, ale v druhej časti zápasu viedli dopravári už trojgólovým rozdielom 4:1. Keďže ani v záverečnom dejstve nepustili súpera k slovu, tento súboj napokon hravo dotiahli do víťazného konca. Po 2 góly domácich strelili Kecer a Hriňák, po jednom pridali Nikitinskij a Gönci. Zo hostí skórovali Šoltés, L. Nižník a Sabo.

B SKUPINA

Vedenie - Vysoké pece 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)
V súboji dvoch neporazených mužstiev videli diváci v Steel Aréne veľmi dramatický hokej. Do vedenia sa už v 2. minúte dostali domáci zásluhou Nižníka. Netrvalo však dlho a sústredene hrajúci hostia vyrovnali po strele Fediča. V ďalších dvoch tretinách si vysokopeciari vytvorili tlak, ktorý dokázali strelecky zúročiť. Po góloch Jabcona, Jariabeka a Kelemeša otočili vývoj skóre na 1:4 vo svoj prospech. Domáci sa síce prebudili, ale bolo to dosť neskoro. Zásluhou Nižníka a Jacka strelili dva góly, ktoré im však stačili len na zníženie nepriaznivého stavu.

BSC Europe - Teplá valcovňa 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Ani v tomto zápase nedokázali hostia bodovať naplno. Prehrali svoj piaty súboj v skupine, pritom si vypracovali množstvo gólových šancí, ale ich najslabšou stránkou v tomto ročníku šampionátu bola nepresná koncovka. Ich najlepší hráč R. Gajdoš dokonca nepremenil ani trestné strieľanie. Hostia však môžu za tesné víťazstvo ďakovať strelecky disponovanému Grimplinimu, ktorý strelil všetky ich štyri góly. Za hostí 2 góly zaznamenal R. Gajdoš, jeden pridal Hlavňa.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...