Vyhľadávanie:

Základných princípov podnikania sa nevzdávame ani v období krízy

Základných princípov podnikania sa nevzdávame ani v období krízy

Divízny závod Expedícia pracuje už viac ako rok bez úrazu

Prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke sa v pondelok, 16. marca, stretol na pracovnom obede s jedenástimi zamestnancami divízneho závodu Expedícia, aby ocenil výsledky, ktoré kolektív závodu dosiahol v oblasti bezpečnosti práce. Spolu s viceprezidentom pre výrobu Patrickom J. Mullarkeym a generálnym manažérom pre finálnu výrobu Thomasom J. Kevinom sa poďakoval prítomným za ich snaženie, výsledkom ktorého je, že divízny závod už 375 dní (k 16. 3.) nezaznamenal žiadny pracovný úraz. Tento úspech je podľa slov prezidenta cenný o to viac, že spoločnosť má latku očakávaní veľmi vysoko.

Po tom, čo všetci expedienti povedali zopár slov o sebe a o svojej práci, rozprúdila sa živá debata. Témou boli samozrejme v prvom rade otázky bezpečnosti práce. A v tej súvislosti téma vzájomnej komunikácie. Zdôraznil to aj riaditeľ divízneho závodu Expedícia Miroslav Bučko keď uviedol, že práve prítomnosť manažérov v prevádzkach a rozhovory so zamestnancami sú v pozadí dobrých výsledkov. "Dobrý predpis, dobré školenie, dobrý rozhovor... Ak sú tieto tri "nohy" v poriadku, možno pracovať rok i viac bez úrazu," zdôraznil. Súhlasil s ním aj prezident.

"Vaša prítomnosť vo výrobe je najdôležitejším pilierom," povedal hosťom. "Komunikácia s ľuďmi, najmä medzi majstrom a zamestnancami je mimoriadne dôležitá," zdôraznil. Pripomenul, že pre našu spoločnosť je ľudský život najvyššou hodnotou a ocenil výsledky, ktoré firma na úseku bezpečnosti dosahuje. "Košické projekty sú modelom pre mnohé akvizície korporácie U. S. Steel v Severnej Amerike i Kanade a implementujeme ich aj v Srbsku," pochválil. Zároveň povedal, že spoločnosť sa základných princípov podnikania, medzi ktorými je na prvom mieste práve bezpečnosť, nevzdáva ani v období krízy a vyslovil presvedčenie, že sa spoločnosti podarí ďalej ich zlepšovať.

Sedem mužov a tri ženy sa zaujímali aj o aktuálne dianie v spoločnosti. Alexander Tima napríklad chcel vedieť ako vplýva silné euro na obchodovanie spoločnosti, ako sú na tom Košičania pri porovnávaní produktivity a výsledkov bezpečnosti práce s kolegami v amerických prevádzkach, Július Németh sa opýtal na pocity manažmentu pri prevzatí spoločnosti pred takmer deviatimi rokmi, Mariána Starzyka zaujímalo, ako pozinkovacia linka č. 3 napĺňa očakávania, Gabriela Bednáriková zisťovala možnosť návštevy huty rodinnými príslušníkmi prostredníctvom dní otvorených dverí, František Kováč bol zvedavý na spoluprácu so zákazníkom v oblasti výroby rúr... Z odpovedí Georgea F. Babcoka si odniesli aj toto posolstvo: "Chceme, aby naši zákazníci dostali tovar v požadovanej kvalite a zabalený tak, ako si to predstavovali. Chceme, aby prišli za nami aj vtedy, ak si kupujú výrobky malej tonáže," zdôraznil. A to urobia len vtedy, ak budú s našou prácou spokojní.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...