Vyhľadávanie:

Záujem o klub dôchodcov

Záujem o klub dôchodcov

Pýtate sa, odpovedáme

Viacerí bývalí hutníci, ktorí využili možnosť predčasného odchodu do dôchodku, prejavili záujem navštevovať klub dôchodcov pri občianskom združení Jeseň života. "Aké sú podmienky členstva? Potrebujeme nejaké doklady? Počuli sme, že máme možnosť získať aj príspevok na stravovanie. Kde? Čo treba v tomto smere urobiť?" zneli ich najčastejšie otázky, s ktorými sa obracali v uplynulých dňoch na našu redakciu.

Stať sa členom klubu dôchodcov pri občianskom združení Jeseň života, ktorý sídli na Triede SNP 24, vedľa obchodného centra na Luniku II, je veľmi jednoduché. Stačí priniesť potvrdenie o ukončení pracovného pomeru z dôvodu odchodu na zaslúžený odpočinok, ktoré vydajú záujemcom na Zamestnaneckom oddelení U. S. Steel Košice, ďalej občiansky preukaz a fotografiu s rozmermi 4 x 3 cm. Žiadosti v klube prijímajú v pondelok a v stredu od 13. do 15. hodiny.

Bývalí hutníci sa dnes schádzajú v nových priestoroch, kde môžu v príjemnom prostredí využívať svoj voľný čas. Je tu čitáreň s celým radom dennej tlače, vrátane Ocele východu, ktorú si môžu zobrať aj domov. Majú k dispozícii fitnes centrum, knižnicu, masážne kreslá, vankúše a matrace. Nováčikovia majú príležitosť zapojiť sa do činnosti spevokolu Hutník, zúčastniť sa na turistických výletoch, zájazdoch i na ďalších aktivitách.

Na obed, výlučne v stravovacom zariadení na Luniku VII, prispieva záujemcom spoločnosť U. S. Steel Košice, a to dvadsiatimi piatimi korunami na stravnú jednotku. Aj v tomto prípade stačí priniesť do reštaurácie HS Servis na Luniku VII, 1. poschodie, potvrdenie o tom, že boli zamestnancami košickej oceliarne, z ktorej odišli do dôchodku. Nárok majú na 20 lístkov mesačne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...