Vyhľadávanie:

Zaznamenali sme v cieli

Zaznamenali sme v cieli

V kategórii žien nad 50 rokov súťažili iba dve pretekárky. Ako prvá prešla cieľovou páskou známa bežkyňa, víťazka vlaňajšieho ročníka Východoslovenskej veľkej ceny vytrvalcov Alžbeta Tiszová, ktorá až v záverečnom špurte odsunula na druhú priečku Gabrielu Sinčákovú. Tá sa na bežkách na našej zimnej olympiáde ocitla po prvý raz, čo okomentovala slovami: "Bežky som dostala na Vianoce od detí, nuž som si ich bola vyskúšať. Škoda, že som si svoju výkonnosť nemohla preveriť v konfrontácii s ďalšími pretekárkami, ktoré na trati chýbali." Túto pretekárku poznáme ako slalomárku, pretože každoročne vyniká a žne úspechy medzi ženami v obrovskom slalome na Jahodnej. Bežecké preteky boli pre ňu zrejme dobrým oživením pred jej dominantnou disciplínou na Jahodnej.

Prekvapenie zo slabej účasti žien v tejto kategórii neskrývala ani víťazka Betka Tiszová: "Tešila som sa, že si opäť vyskúšam napätie v bielej stope v súboji s tradičnými súperkami. Prekvapilo ma, že neprišli stále účastníčky nášho behu na lyžiach Eva Varholáková, Vika Hanková, Iveta Gomolčáková i Johana Forgácsová. Ale na Kojšovke mi chýbali aj ďalšie mladšie harcovníčky Hildegarda Dioszegiová, Marianna Košičová, či Edita Šlauková a žiaľ, všetkým nám chýbala aj Ľudmila Juríčková, ktorá vlani tragicky zahynula."

Lyžiarskou stálicou medzi mužmi je bezpochyby Jozef Sciranko, ktorý si napriek slabšej účasti mladých pretekárov podujatie i jeho organizáciu veľmi pochvaľoval. "Kto chcel a mal čas, tak prišiel. A musím povedať, že nikto to neoľutoval, lebo podmienky na pretekanie boli vynikajúce. K tomu bolo úplné bezvetrie a krásne slnečné počasie. Z roka na rok máme slabšiu účasť, veď teraz sa v najmladšej kategórii do 45 rokov prihlásilo iba osem pretekárov. Z nich len dvaja mali menej ako 40 rokov. I tak si myslím, že tí, ktorí štartovali, si schuti zasúťažili. Ale teší ma ďalšia vec. Že okrem nás, olympionikov, si do lyžiarskeho bežeckého areálu na Kojšovskej holi našli cestu aj ďalší bývalí zamestnanci železiarní. Využili možnosť byť na čerstvom vzduchu a bežeckú trať si vyskúšali individuálne, len tak rekreačne."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...