Vyhľadávanie:

Zelená aj pre iniciatívnych hutníkov

Zelená aj pre iniciatívnych hutníkov

Vyhlásili výsledky tretieho ročníka grantového programu Spoločne pre región

Na pôde úradu Košického samosprávneho kraja vyhlásili včera, 2. februára, výsledky v poradí už tretieho ročníka grantového programu Spoločne pre región, na ktorom participujú Karpatská nadácia a spoločnosť U. S. Steel Košice. Symbolické šeky si z rúk prezidenta U. S. Steel Košice Georgea F. Babcoka, riaditeľky Karpatskej nadácie Laury Dittelovej a podpredsedu Košického samosprávneho kraja Jána Szöllösa prevzali autori desiatich víťazných projektov. Hodnotiaca komisia prerozdelila medzi nich 26 900 eur.

Prezident košickej oceliarne George F. Babcoke ocenil najmä skutočnosť, že iniciátormi viacerých projektov sú zamestnanci U. S. Steel Košice. "Znamená to, že im záleží na kvalite života v ich obciach a že sú ochotní sa vo svojom voľnom čase podieľať na rôznorodých komunitných aktivitách. Náš finančný príspevok pomôže realizovať ich zámery v prospech tohto regiónu," uviedol. Podľa Laury Dittelovej inovatívnosť žiadateľov o grant a ich chuť zapájať sa do riešenia problémov Karpatskú nadáciu nesklamali ani v tomto roku. "Sme radi, že obyvatelia východného Slovenska sami prinášajú riešenia na pálčivé problémy vo svojich komunitách a snažia sa ich aj svojpomocne realizovať. Peniaze z programu Spoločne pre región slúžia ako doplnkový zdroj pri ich uskutočňovaní," povedala.

Granty na realizáciu získali projekty z Košického i Prešovského kraja zaoberajúce sa ekologickou problematikou, zachovávaním kultúrnych hodnôt a ľudových tradícií, turizmom, aktivitami a prácou s ohrozenou mládežou či zvyšovaním bezpečnosti doma, v škole alebo na cestách. Podrobnejšie informácie o jednotlivých projektoch a ich zameraní prinesieme postupne v budúcich vydaniach Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...