17.07.2017

„Chopte sa každej príležitosti, za nimi prichádzajú nové výzvy...“

Autor: -c-

V spoločnosti U. S. Steel Košice sa začal sedemnásty ročník letnej stáže

Už po sedemnásty raz sa v spoločnosti U. S. Steel Košice začala  letná stáž, na ktorej sa počas prázdnin, od 1. júla do 31. augusta 2017, zúčastňuje dovedna štyridsaťtri študentov vysokých škôl a univerzít zo Slovenska i zo zahraničia. Na budúcich hutníkov, strojárov, ekonómov, elektrotechnikov, informatikov, či energetikov, približne polovica z nich absolvovala v podniku už prvý ročník celoročnej praxe, čaká osem týždňov spoznávania fabriky, zapájania sa do riešenia projektov priamo vo výrobe alebo na pracoviskách odborných útvarov, ale aj nadobúdania manažérskych a prezentačných zručností počas tréningov zameraných na osobný rozvoj kľúčových kompetencií.

V pondelok 3. júla 2017 privítali stážistov na pôde U. S. Steel Košice v šikmej zasadačke prezident košickej oceliarne Scott Buckiso, viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák i riaditeľ pre nábor a výber Ľubomír Gromoš.

„Tí z vás, ktorí ste sa zúčastnili na celoročnej praxi buďte kolegiálni s tými, čo prišli na stáž po prvý raz. Očakávame, že sa s nimi podelíte o informácie i skúsenosti, ktoré ste tu nadobudli. Rozširujte ich medzi ostatných,“ ­požiadal budúcich mladých lídrov vo svojom úvodnom vstupe prezident hneď po tom, čo sa každý zo študentov predstavil a prezradil čo to o svojich očakávaniach.

Scott Buckiso sa zároveň dopredu poďakoval všetkým mentorom, ktorí budú vo fabrike študentov počas letnej stáže viesť. „Ak by ste mali pocit, že čokoľvek z vašich očakávaní sa nenapĺňa a chceli by ste sa dozvedieť  aj niečo viac, určite sa ich na to spýtajte. Poradia vám, pomôžu,“ vyzval stážistov. Ich pozornosť tiež upriamil na proces transformácie Carnegie, naša cesta a odporučil im, aby sa o tento proces živo zaujímali a zapájala si doňho, pretože im to v budúcej pracovnej kariére, či už v U. S. Steel Košice alebo v inej spoločnosti, určite pomôže. „Majte oči otvorené a stále sa pýtajte. A keď si myslíte, že niektoré veci sa dajú robiť inak, bez obáv nám to povedzte. Vaše nápady a myšlienky sú pre nás veľmi dôležité, pretože nikto z nás nevie všetko. Ak sa chceme posúvať dopredu, musíme počúvať aj mladých,“ poznamenal prezident a dodal, že  firma potrebuje mladých lídrov. „Máte pred sebou obrovskú príležitosť, využite ju. Chopte sa každej príležitosti, za nimi prichádzajú nové výzvy...“

Program letnej stáže , ktorý pripravil tím útvaru generálneho manažéra pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov, má aj v tomto roku osvedčený scenár.  Stážisti budú tri dni v týždni pracovať pod vedením skúsených mentorov v pridelených divíznych závodoch, dcérskych spoločnostiach a odborných útvarov a zapájať sa do riešenia pridelených úloh, zvyšné dva dni budú venované tréningu manažérskych zručností. Nové skúsenosti a nadobudnuté praktické vedomosti zúročia na záver  stáže aj pri riešení prípadovej štúdie, ktorá bude mať súťažný charakter.