09.06.2004

Pre U. S. Steel Košice je životné prostredie prioritou

9. jún 2004, Košice - Starostlivosť o životné prostredie patrí medzi základné piliere podnikania spoločnosti U. S. Steel Košice. Ohodnotením úsilia v tejto oblasti je cena udelená ministrom životného prostredia, ktorú v uplynulých dňoch spoločnosť U. S. Steel Košice získala.

Od začiatku pôsobenia na Slovensku spoločnosť U. S. Steel Košice, s.r.o. trvale znižuje výskyt emisií, odpadových vôd a produkcie odpadov. Významnú úlohu pri riešení konkrétnych úloh zlepšovania ochrany životného prostredia zohrávajú systémy environmentálneho manažérstva (EMS). Divízne závody Studená valcovňa, Hutnícka druhovýroba, Teplá valcovňa, Obalová vetva a Expedícia už získali certifikát podľa ISO 14 001.

Medzi najvýznamnejšie realizované ekologické projekty v roku 2003 patria Odprášenie spekacích pásov aglomerácie a Rekonštrukcia filtra kotla č. 2 v teplárni divízneho závodu Energetika. K investičným akciám s vysokým prínosom pre životné prostredie zaraďuje spoločnosť ekologizáciu suchého odvalu, ktorý bol ako projekt v rámci medzinárodnej environmentálnej súťaže vyhodnotený za najlepší.

Riaditeľ pre vonkajšie vzťahy
E-mail: jbacask.uss.com