Vyhľadávanie:

Tlačová správa
           

09.01.2024

Zajtra si na obed určite dajte Bigos




Autor: Iveta Falatová

Na tento rok si spoločnosť Delirest pre nás pripravila viacero zaujímavých gastronomických zážitkov. Chýbať nebudú jedlá podľa gastro kalendára, obľúbené školy varenia, zavítajú k nám šéfkuchári z iných prevádzok, ochutnať budete môcť streetfood v podaní kuchárov z platformy Šuhajíci pri panvici.

Kreatívny manažér František Sedlák to zhrnul takto:  „Čakajú  nás zaujímavé a chutné jedlá.  Rozhodli sme sa, že predstavíme šéfkuchárov, ktorí pracujú v niektorej z 50 kuchýň Delirestu na Slovensku. Dali sme im možnosť navrhnúť a pripraviť zaujímavé jedlo. Prvým je Zdenko Hanišák, ktorý v rámci projektu Delirest expres – Polievka ako hlavné jedlo, zostavil recept na poľskú špecialitu. Podľa jeho receptu sa bude vo všetkých kuchyniach Delirestu  na Slovensku variť tento týždeň ako špecialita Bigos.“

V jedálňach v U. S. Steel Košice budete môcť toto jedlo ochutnať v stredu 10. januára.

Ak neviete, tak Bigos je jedným z poľských národných jedál. Je to hustá polievka alebo ragú z kyslej kapusty, mäsa a údenín, ktorá sa podáva s chlebom. Bigos nie je ľahké, diétne jedlo. Práve naopak, je to sýte zimné jedlo a jeho úlohou je zasýtiť a rozohriať.

Do Poľska toto jedlo vraj priniesol kráľ Vladislav II. Jagelonský, ktorý ho podával na poľovačkách.

Empty

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...