Vyhľadávanie:

Dobrá správa o Envirofonde

Dobrá správa o Envirofonde

 

Konečne dobrá správa o zvýšení kompenzácie nákladov na ceny elektrickej energie a povolenky CO2 .

Príspevok z Environmentálneho fondu na kompenzáciu zvýšených cien elektrickej energie, z dôvodu nákladov na emisné povolenky skleníkových plynov premietnutých do ceny, pre slovenské podniky energeticky náročného priemyslu, sa v roku 2021 zvýšil z troch na jedenásť miliónov eur. Energeticky náročný priemysel na Slovensku tak konečne, vďaka rozhodnutiu ministra životného prostredia Jána Budaja, dostal kompenzáciu, ktorá je na úrovni približne 60% priemernej kompenzácie v rámci členských krajín EÚ. Zvýšenie finančných prostriedkov z Envirofondu predstavuje, v porovnaní s rokom 2020, nárast o 175%.

Prezident RÚZ, Miroslav Kiraľvarga v tejto súvislosti ocenil, že po rokoch náročných diskusií vláda konečne prijíma rozhodnutia a uskutočňuje kroky v prospech konkurencieschopnosti slovenských priemyselných podnikov, ktoré na Slovensku zamestnávajú desaťtisíce ľudí.

Viac nájdete na :

https://www.ruzsr.sk/sk/article/rozhodnutie-vprospech-konkurencieschopnosti-domaceho-energeticky-narocneho-priemyslu-zamestnavatelia-vitaju-navysenie-prostriedkov-zenvironmentalneho-fondu--/

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...