Vyhľadávanie:

Art Film Fest ide do finále

Art Film Fest ide do finále

Doteraz priniesol päť dní nabitých pestrým programom. Diváci v Košiciach si každý festivalový deň mohli vybrať z niekoľkých aktivít - či už to boli  uvedenia filmov, diskusie alebo stretnutia s hercami na autogramiádach. O zaujímavé podujatia nebola a nebude núdza.

Dnes Art Film Fest pokračuje v udeľovaní cien Hercova Misia. Čestnú cenu si už s festivalu odniesla Zdena Studenková, ocenená bude ešte jedna populárna a úspešná herečka, ktorej prínos do českej a slovenskej audiovízie je nesmierny, a je ňou Eva Holubová. Česká herečka si cenu prevezme pri Dolnej bráne a tiež počas záverečného ceremoniálu.

Počas slávnostného večera bude udelená ešte jedna významná cena. Uznávaný maďarský režisér Béla Tarr si prevezme čestné ocenenie Zlatá kamera za dlhodobý a umelecky významný prínos pre európsku a svetovú kinematografiu.

Na záverečnom slávnostnom ceremoniáli sa stretnú zástupcovia všetkých filmových profesií a spoločne oslávia záver 29. ročníka medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest. Na tomto ceremoniáli budú vyhlásené aj výsledky Medzinárodnej súťaže hraných filmov a Medzinárodnej súťaže krátkych filmov. Ocenení si odnesú sošky Modrého anjela.

U. S. Steel Košice je reklamným partnerom tohto podujatia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...